Pioneer: három új Blu-ray Disc lejátszó már 2009 nyarára

1. Oldal

A Pioneer új Blu-ray Disc lejátszói, a BDP-320, a BDP-LX52 és a belépőmodell BDP-120 mind tudják a BD-Live funkciót, és nemcsak a HD hangformátumok bitfolyamainak kiadására képesek, de azok dekódolására is.
A Pioneer három új Blu-ray lejátszója tehát már mind rendelkezik Ethernet hálózati csatlakozóval, amin át Profile 2.0-ás lemez lejátszása közben képesek az internetről további tartalmakat – képeket, bónusz filmbemutatókat – letölteni, illetve más filmrajongókkal online csevegni vagy játszani. A BD-Live funkcióval letöltött tartalmak a BDP-320 és BDP-LX52 esetében a beépített 1 GB-os memóriában, vagy a modellek hátlapján megtalálható USB porthoz csatlakozó külső eszközön tárolhatóak. A BDP-120-hoz a gyártó mellékel egy 2 GB-os memóriakulcsot (pendrive), a BDP-320 és BDP-LX52 USB csatlakozója pedig a merevlemezes tárolók használatát is lehetővé teszi.

Mindegyik lejátszó 1.3a verziójú HDMI kimenettel rendelkezik, amin át akár a másodpercenként 24 képkockás 1080/24p videojel formátumot is képesek kiadni. A kimenet támogatja a BDP-320 és BDP-LX52 esetében a 48 bites, a BDP-120-nál pedig a 36 bites Deep Colour színfelbontású jeleket, valamint mindhárom lejátszónál a természetesebb színtartományt leíró xvYCC (x.v.Colour) jeleket – utóbbit például AVCHD felvételek lejátszásakor.

A Pioneer új lejátszói nemcsak arra képesek, hogy kiadják a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD bitfolyamokat, de a beépített dekódolás révén az összes HD hangformátumot sokcsatornás LPCM jellé tudják alakítani.

BDP-120.jpg
Már a belépőmodell BDP-120 is lejátssza a BDMV, BD-R/RE, DVD-Video, DVD-R/RW, CD, CD-R és AVCHD lemezeket illetve lemezformátumokat, és sajátossága a „Quick start” funkció, amivel 0,8 másodperc alatt készenlétiből aktív állapotba hozható a készülék.

BDP-320.jpg
A BDP-320 és BDP-LX52 lejátszókban a gyártó „PureCinema” (filmforrásokhoz) és mozgás-adaptív 3D (videoforrásokhoz) váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakító algoritmusait használják. A kép zajmentességéről digitális zajcsökkentés, és a videotömörítés blokkzaját valamint moszkitózaját csökkentő eljárások gondoskodnak. A két modell 13 képparamétere állítható be, de képernyőtípusokhoz optimalizált beállításokat is kínálnak. A KURO LINK (HDMI-CEC) vezérlési kapcsolat révén pedig a lejátszók automatikusan a KURO TV-khez optimális képbeállítást választják.

Mind a BDP-320, mind a BDP-LX52 HDMI kimenetén keresztül tökéletes CD (2 csatornás LPCM) lejátszás valósítható meg a gyártó „Precision Quartz Lock System (PQLS)”, azaz precíziós kvarc-záródó rendszere révén. Ez a lejátszók és a Pioneer kompatibilis AV vevőerősítői közötti időzítési bizonytalanságtól mentes, lehető legpontosabb D/A átalakítást garantáló jelátvitelt biztosít.

A BDP-LX52 nemcsak kettő, de sokcsatornás LPCM jelnél is biztosítja a PQLS átvitelt. Ez a drágább készülék az RS-232C vezérlőcsatlakozó mellett alumínium előlapjával, kékfényű megvilágításával, vaskosabb rezgéscsillapító lábaival és alumínium távirányítójával igényesebb designt és magasabb építési minőséget képvisel.

Az új Pioneer Blu-ray Disc lejátszók júliusban már kaphatóak lesznek, de a hazai fogyasztói árak pontosan még nem ismertek. Európában a BDP-120 349 euróba (kb. 100.000 Ft), a BDP-320 449 euróba (kb. 129.000 Ft), a BDP-LX52 pedig 649 euróba (kb. 186.000 Ft) kerül majd.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: reformtervek a Honda segítségével
Pioneer: négy új 2009-es alap- és középkategóriás AV vevőerősítő
A Pioneer és a Sharp októbertől egyesíti Blu-ray tevékenységét
Pioneer: meddig kaphatóak még idehaza a KURO plazma TV-k?
Mit jelent a Pioneer TV-k eltűnése
Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben
Pioneer: kapható a BD-Live referenciaminőségű Blu-ray lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .