Sony: BRAVIA Z5500 az új 200Hz-es képfrissítésű LCD TV

1. Oldal

A Sony BRAVIA Z5500 sorozat készülékei nemcsak a Motionflow 200Hz megnégyszerezett képfrissítés miatt minden eddiginél simább és élesebb képük miatt érdemelnek figyelmet, de letisztult designjuk és környezettudatos funkcióik miatt is.
A Sony BRAVIA LCD TV-k választéka a legkorszerűbb képfeldolgozó technológiát tartalmazó Z5500-as szériával bővül. A Sony Motionflow 200Hz kifinomult algoritmusa az eredeti képkockák közé további hármat számol ki, így növelve másodpercenként 50-ről 200-ra a képfrissítést. A képet az elmosódás csökkentés javítja tovább, amely az új képkockák beillesztése előtt „megtisztítja” az eredetieket, tovább élesítve a képeket csökkentve a mozgáselmosódást. A Z5500-as modellek így rendkívül egyenletes és gyors mozgásnál is éles képeket ígérnek.

Sony_Z5500_2.jpg
A Z5500-as készülékek minimalista képernyőkeretükkel elegánsak és stílusosak, nézőik zavartalanul adhatják át magukat a valósághű teljes HD felbontású képek élvezetének.

A Z5500-as modellekben a Sony saját HD képjavító technológiája, a BRAVIA ENGINE 3 működik. Ez bármely HD (akár 24p) vagy SD videojelet intelligensen analizál és optimalizál fokozva a képrészleteket, a kontrasztot és a színvisszaadást. A HD ready 1080p jelölésű készülékek dinamikus kontrasztarányát 100.000:1-re specifikálja a gyártó. A „Live Colour Creation” a Z5500-as modellek rendkívül élénk és élethű színeit biztosítja.

A 102, 117 és 132 centis (40, 46 és 52 inch) képméretben kapható Z5500-as modellek DLNA minősítésűek, így Ethernet portjukon át és a TV-k távirányítóját használva más otthoni hálózathoz csatlakozó kompatibilis eszközök tartalmait érhetik el, sőt azok lejátszási funkcióit (pillanat állj, előre-, hátratekerés) is vezérelhetik. Kényelmesen lehet így MP3-as zenék, digitális fényképek és letöltött vagy magunk által készített videók bitfolyamait lejátszani a TV-n, utóbbiakat akár teljes HD felbontásban.

Az „AppliCast” funkcióval online szolgáltatások érhetőek el számítógép nélkül. Az Ethernet porton át internetre csatlakozva a Z5500-as TV-k hírekről, tőzsdei árfolyamokról, időjárás-előrejelzésről, horoszkópról és egyebekről szóló RSS feed-ek jeleníthetőek meg. Az XMB kezelőfelületen ügyes „widget” funkcióikból választhatunk, melyek a normál kép mellett jeleníthetőek meg. Az előre telepített analóg óra, naptár és a „Hogyan használjuk az AppliCast-ot” útmutató mellett, a BRAVIA TV-k más hálózati widget-eket is letölthetnek egy listából, mely számológépet, ébresztőórát, világórát vagy online képkeretet is tartalmaz.

A Z5500-as TV-k CI Plus interfésszel rendelkeznek, ami külön set-top box nélküli biztonságos tartalomtovábbítást biztosít CAM (Conditional Access Module) kártyát használó műsorsugárzóknak és kábelszolgáltatóknak. A készülékekbe HD műsorok vételére alkalmas MPEG4 AVC HD DVB-T illetve DVB-C tunert építenek.

A BRAVIA sync (HDMI-CEC) vezérlési technológia lehetővé teszi, hogy a TV-t, a kompatibilis házi-mozi rendszert és a Blu-ray Disc egy távirányítóval kezelhessük.

Mint az összes 2009-es modell a Z5500-as széria készülékei is 25-30%-kal kevesebb energiát fogyasztanak a hasonló 2008-as modellekhez képest. Az energiatakarékosságot szolgáló funkciók egy csokorba szedve találhatóak meg a TV menüjében. Ezek között olyanok vannak, mint az automatikus kikapcsolás és a környezeti fényviszonyokat érzékelve szabályozott háttér-világítási fényerő. Az „Energy Saving” kapcsolót használva könnyedén áramtalanítva a készüléket még a készenléti állapot fogyasztása is megtakarítható.

Az új TV-k tökéletes társa a 3.1 csatornás HT-CT500 házi-mozi rendszer, melynek hangszórókat tartalmazó eleme felszerelhető a 102 és 117 centis Z5500-as modellek asztali állványára.

Kapcsolódó linkek:

Sony: BDP-S360 Blu-ray lejátszó a nyár közepétől már kapható
Sony: négy új modellel erősödik az AV vevőerősítő választék
Sony: új, már a világhálóra is csatlakozó BRAVIA TV-k
Sony: WE5 ECO TV az eddigi „legzöldebb” BRAVIA LCD TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .