MinDig TV: megvan a megállapodás TV2-vel is

1. Oldal

Az Antenna Hungária csoport (AH) és az MTM-SBS Televízió Zrt. megállapodott a digitális földfelszíni műsorterjesztésről, június 1-től a TV2 kereskedelmi csatorna a MinDig TV szolgáltatás szabadon fogható kínálatának része.
MinDig_TV_tv2.jpgAláírásra került a megállapodás az AH és az MTM-SBS Televízió Zrt. között, s így a jelenleg már zajló kísérleti sugárzást követően, hivatalosan 2009. június 1-jétől SD felbontásban, előfizetési díj nélkül érhető el a nézők számára a TV2 a MinDig TV digitális földi platformon.

Az új program ugyanazon a „C” jelű multiplexen található, mint amin az RTL Klub, a Duna TV (HD), és a Duna Autonómia, tehát Budapest körzetében a 62-es, Kabhegy körzetében a 61-es, Szentes körzetében pedig a 65-ös csatornán vehető.

Az AH és a MTM-SBS 2020 szeptemberéig állapodtak meg a digitális átállás és a platformhoz való csatlakozás kölcsönösen előnyös kereskedelmi és műszaki feltételeiről. A megállapodás keretében a két cég az összes folyamatban lévő ügyét is sikeresen rendezte a digitális átállást és a kapcsolódó munkákat illetően. Ezen túlmenően a MTM-SBS is csatlakozott az AH által alapított Digitalizációs Szervezethez, és a stratégiai együttműködés alapján a TV2 is részt vesz a MinDig TV platform promóciójában.

„Célunk a kezdetektől a mindkét fél számára előnyös megállapodás elérése volt, amelyből a magyar háztartások mintegy egyötödét kitevő, földfelszíni platformot használó nézők profitálnak leginkább azáltal, hogy a TV2-t, a magyar televíziós piac meghatározó szereplőjét díjmentesen érik el otthonukban. Ingyenes földi terjesztésű csatornaként feladatunknak tekintjük, hogy képernyős tartalmaink valamennyi nézőhöz eljussanak, épp ezért aktívan támogatjuk a digitális átállást, és továbbra is nyitottak vagyunk az új, innovatív műsorterjesztési megoldások iránt” – hangsúlyozta Várdy Zoltán, az MTM-SBS Televízió Zrt. vezérigazgatója.

„Üdvözöljük az MTM-SBS Televízió előrelátó döntését, amelynek értelmében aktívan részt vesznek a magyarországi digitális átállás folyamatában. Azáltal, hogy a két legnépszerűbb kereskedelmi csatorna hosszútávon megjelent a MinDig TV platformon, jelentős lépést tettünk előre annak érdekében, hogy az a több mint 2 millió magyar állampolgár, aki a földfelszíni sugárzást jelenleg használja, továbbra is előfizetési díj nélkül hozzájuthasson kedvenc televíziós csatornáihoz” – emelte ki Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: megszületett a megállapodás RTL Klubbal
Hogy is áll a digitális átállás a Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint
A budapesti Száva utcai adótorony már sugároz
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
Az ATV és HírTV adása a digitális földfelszíni televízió hálózaton
Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás
A Duna TV és a Duna II Autonómia csatornák a MinDig TV-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .