Netflix: Apple TV-n is frissül végre az applikáció

A Netflix Apple TV-n működő alkalmazása régóta nem frissült, így az nem nyújtja ugyanazt az élményt, amit az új okos TV-ken és más eszközökön. Ez azonban most megváltozik.


Az Apple és a Netflix az utóbbi években eltávolodtak egymástól. Az utóbbi például nem teszi lehetővé az Apple TV-n keresztüli előfizetői regisztrációt, mert a piacvezető streamingszolgáltató nem akar az alkalmazáson belüli előfizetésekből származó bevételekből jutalékot fizetni az Apple-nek. Néhány éve megszűnt a Netflix AirPlay támogatása is. Aztán az Apple megjelent a Netlix számára konkurens saját Apple TV+ streaming szolgáltatásával.

A Netflix éveken át nem frissítette az Apple TV médiadobozhoz készült alkalmazását, így annak designja és felhasználói felülete észrevehetően eltért például az Android TV-t futtató okos TV-k és streaming eszközök Netflix alkalmazásaitól, arról nem is beszélve, hogy azokhoz képest sok funkció is hiányzott.

A Flatpanels HD híre szerint a Netflix 2023 januárja óta elkezdte fejleszteni az Apple TV-s applikációt és a 2023. március végén kiadott 2.3.0-s verzió már megkapta a hirdetésekkel támogatott „Basic with Ads” előfizetési díjcsomag támogatását és az un. dupla hüvelykujj funkciót.

Netflix app 290_top-10

A héten megjelent az Apple TV-hez az alkalmazás 2.9.0-s verziója, ami frissíti a Netflix felhasználói felületét, amin a fekvő helyett már álló borítóképek jelennek meg néhány egyéb vizuális módosítás mellett (lásd az alábbi képeket). Így az applikáció már hasonlóan jelenik meg az Apple TV-n, mint más streamingeszközökön. Új funkcióként megjelennek a „Top-10” listák – ez a gyerekek profiljain azonnal megjelenik, de az alkalmazás és az eszköz újraindítása szükséges ahhoz, hogy más profilokon is megjelenjenek.

Netflix app eddigi-új
Képforrás: Flatpanels HD

Az idei alkalmazásfrissítések ellenére néhány Netflix funkció még mindig hiányzik az Apple TV-ről. A Netflix interaktív tartalmai, valamint a „Nézés folytatása” sorból a címek eltávolításának lehetősége még mindig nem támogatott, ahogy a Netflix játékok sem.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .