Netflix: már a Dolby Atmos is támogatott Windows 10 alkamazásban

A Netflix filmek Dolby Atmos hangsávjának meghallgatásához az Xbox One konzolok és az LG OLED TV-k mellett már a Windows 10 alkalmazás is megfelelő eszköz.


2017 júniusában jelentek meg az első tartalmak a Netflix kínálatában Dolby Atmos hanggal nem veszteségmentesen tömörítéssel, és jelenleg 14 filmnek van ilyen hangsávja. Eddig azonban csak az Xbox One, Xbox One S és Xbox One X konzolok vagy a 2017-es LG OLED TV-k jóvoltából lehetett ezt a 3D térhangzást hallhatóvá tenni. Most a Netflix filmek Dolby Atmos hangját támogató eszközök listája kiegészült a Windows 10 PC-n futó alkalmazással is. Ehhez Windows 10 „RS3 Build 16299 vagy frissebb” rendszerre és az alkalmazás frissítésére van szükség.

A Netflix lassan, de biztosan bővítette a Windows 10 alkalmazás lehetőégeit. Több mint egy éve Windows 10 PC-n is nézhetőek a 4K tartalmak, és 2017 decembere óta már a HDR is támogatott.

A 4K Ultra HD, a HDR és a Dolby Atmos tartalmak eléréséhez a Netflix legdrágább 11,99 € (kb. 3.750 Ft) PREMIUM csomagjára kell előfizetni.

Az LG 2018-as OLED TV-k és Super UHD LCD TV-k is támogatják a Dolby Atmos hangot.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .