Netflix: már Windows 10 PC-n is nézhetőek a 4K tartalmak

1. Oldal

Eddig PC-n maximum 1080p (Full HD) felbontással volt elérhető a Netflix online videotéka, de tegnaptól már a 4K tartalmak is élvezhetőek Windows 10 PC-ken, az Edge böngészőből, ha abban már a 7. generációs Intel Core processzor működik.


A már HDR10 és Dolby Vision tartalmakat is kínáló Netflix 4K minőségű bitfolyamai már egy ideje elérhetőek Ultra HD TV-ken, médialejátszók és újabban PlayStation 4 Pro és Xbox One S játékkonzolok valamint Chromecast Ultra médiaeszköz jóvoltából is. A PC-t használókat azonban eddig kizárták a fenti körből kalózkodástól való félelmek miatt. Túl egyszerű ugyanis egy PC-n egy videó bitfolyamot rögzíteni egy arra alkalmas szoftverrel.

Netflix_Marco_Polo_HDR.jpg
Ez tegnaptól már nincs így, mert a Microsoft Windows blog arról tájékoztat, hogy a márka Edge böngészője támogatja elsőként a Netflix 4K felbontású bitfolyamait.

A bejelentés így fogalmaz: „A mohón nézett kedvencek a Netflix-en már elérhetőek 4K-ban kizárólag kompatibilis PC és a 2-az-1-ben eszközökön Windows 10-en. Próbálja ki az új streaming élményt a Microsoft Edge-el, az egyetlen böngészővel, ami támogatja a Netflix 4K tartalmait”.

Az Edge böngésző mellett olyan PC-re van szükség, amiben 7. generációs Intel Core („Kaby Lake”) processzor működik. Ez utóbbi ugyanis alapból támogatja a Netflix által a 4K tartalmakhoz alkalmazott HEVC (H.265) dekódolást és megfelelő digitális jogvédelmi (DRM) mechanizmusokkal rendelkezik a videó bitfolyam elzárásához.

A Microsoft által bejelentett hírt a Netflix nem kommentálta, így azt sem tudni, hogy később más böngészők is támogatja-e majd a 4K tartalmaikat, amelyekhez természetesen a legdrágább előfizetésre van szükség.

Kapcsolódó linkek:

Netflix: nem gond a jelszómegosztás, mert jól megy a bolt
Chromecast Ultra: eszköz 4K, HDR és Dolby Vision támogatással
PlayStation 4 Pro: a Sony új 4K és HDR konzolja
Xbox One S: a Netfilx 4K és HDR tartalmai is támogatottak
Netflix: több mint 150 órányi HDR és Dolby Vision tartalom idén
Netflix: már elérhetőek a HDR10 és Dolby Vision filmek
Magasabb követelmények a Netflix ajánlott TV-kre
Bővül a Netflix és az Amazon Prime 4K tartalomkínálata 2016-ban
Netflix: már Magyarországról is elérhető az online videotéka
Jövőre már világviszonylatban csökken a hagyományos tévézés
A Netflix vezére szerint 2030-ra vége a TV műsorterjesztésnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .