NVIDIA SHIELD: frissítés az Android TV médiadobozhoz

1. Oldal

Az NVIDIA SHIELD Android TV médiadoboz jelentős rendszerszoftver frissítés jelent meg, amivel HDR Netflix és GameStream, Plex szerver, 4K/60 felbontású YouTube, Dolby Atmos jeltovábbítás valamint jobb HDMI CEC vezérlés és más jobbító funkciókat kapott.


Az NVIDIA SHIELD 4K Android TV médiadoboz 3.2 verziójú firmware frissítéséről már májusban lehetett tudni, és az akkor beígért összes funkciót valamint néhány további nem várt újdonságot hozott.

NVIDIA SHIELD Android TV kontrollarrel.jpg
Az NVIDIA SHIELD legfontosabb új funkciója a nagy dinamikatartományú (HDR) kép támogatása. Eddig online streaming szolgáltatásokról származó HDR tartalmak csak az okostévékben implementált alkalmazások révén voltak elérhetőek. A frissítéssel az NVIDIA SHIELD is képes Netflix és GameStream HDR képet produkálni. Az utóbbi funkcióval játékok bitfolyama továbbíthatóak számítógépről a TV képernyőjére immár HDR-ben. A HDR élményhez persze szükség van egy HDR képmegjelenítésre alkalmas TV-re, ami HDR jelet tud fogadni HDMI bemeneten át. Az Android TV következő változatát a Google már rendszerszintű HDR támogatással látja el.

A másik fontos újdonság, hogy az NVIDIA SHIELD médiadoboz Plex szerverként használható filmekhez, videókhoz, zenékhez és fényképekhez. Az NVIDIA SHIELD dobozon helyben tárolt tartalmak könnyedén szervezhetőek jeleníthetőek meg a TV képernyőjén, illetve játszhatóak le egy másik médiaboxon, okos TV-n, okostelefonok vagy táblagépen egy Plex kliens alkalmazás telepítésével. Az új architektúrában a Plex szerver feltelepül és működésre kész, a kliensalkalmazás ingyenes. A médiafájl bitfolyama otthon és interneten át azon kívül is elérhető. A részletekről lásd a Plex for NVIDIA SHIELD weboldalt.

Ezen túlmenően az NVIDIA SHIELD mostantól továbbíthatja a Dolby Atmos hangsáv jelét is a beépített „Photo & Video”, valamint a VUDU, MX Player és SPMC alkalmazásokban. Ezentúl csak a fejlesztőkön múlik, hogy támogatják-e a Dolby Atmos jeltovábbítást alkalmazásaikban.

A frissítéssel a YouTube már akár 4K felbontású és másodpercenként 60 képkocka frissítésű lehet, és a HDMI CEC vezérléssel konfigurálható, hogy a doboz automatikusan kikapcsolja a TV-t mikor maga is kikapcsol.

Az NVIDIA SHIELD 3.2 frissítés már ingyen letölthető, és médiadoboz valamikor később megkapja a Google következő Android N változatát is.

Az NVIDIA SHIELD új funkciói:

• Netflix HDR-el
• VUDU 4K-ban
• Média Streaming (otthon és útközben) – A telepített Plex médiaszerverrel mobileszközökre, házon kívül is felgyorsítva és HD-ben átkódolva
• Dolby Atmos – Térhangzás továbbítása a VUDU, az MX Player, az SPMC és a SHIELD előtelepített Photos & Videos alkalmazásaiban
• YouTube 4K 60 kép/sec-el
• SHIELD mappák elérése hálózati PC-ről vagy Mac-ről, drag-and-drop fájlmegosztás. (Settings > Storage & reset > Access SHIELD folders on PC)
• Teljes médiatár eléréséhez hálózati tárolóeszköz (NAS) csatlakoztatása a SHIELD-hez. Plex alkalmazás használatával média streaming mobileszközökre hardveres HD átkódolással. (Settings > Storage & reset > Network storage).
• A TV automatikusan kikapcsolása a SHIELD kikapcsolásával. (Settings > HDMI > HDMI-CEC preferences)
• YCbCr 4:4:4 színkódolás (Settings > HDMI > Color space)
• Jobb képminőséget RGB TV-hez
• A legfrissebb havi Android biztonsági frissítések biztosítása
• Jobb videolejátszás 23,976 Hz-es frissítéssel
• Jobb TV kompatibilitás

Kapcsolódó linkek:

A Chromecast volt a legkelendőbb média streamer 2015-ben
Google: itt az új Chromecast és Chromecast Audio
Apple TV: októberben jön a megújult médiabox
NVIDIA SHIELD: 4K Android TV készülék játékhoz is
Google Nexus Player: az első készülék Android TV-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .