OLED TV: 2021-ben 6,5 millió készülék is elkelhet

Miközben a piacelemző Omdia szerint gyorsul az OLED TV-k eladása és 2021-ben majd 80%-kal több talál vevőre, mint egy évvel korábban, az LG 9 év alatt már 10 millió OLED TV-t vitt piacra.


A koreai Yonhap cikket szentel annak, hogy az LG már elérte 10 millió leszállított OLED TV-t. Eszerint a dél-koreai TV gyártó az első OLED TV-je megjelenésétől számított 7 évben 5 millió készüléket adott el, aztán már csak 2 év kellett a következő 5 millióhoz.

„Az Omdia elemzőcég szerint az LG TV üzletága erős növekedést könyvelhetett el a július-szeptemberi időszakban, 899.000 OLED TV-t értékesített, ami 80%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az idei év első kilenc hónapjában összesen 2,63 millió LG OLED TV-t szállítottak ki, ami duplája az egy évvel ezelőtti mennyiségnek és már most meghaladja a tavalyi teljes kiszállítást.”

LG OLED TV 2012

Az LG Electronics a CES 2012 kiállításon mutatta be első 140 centis (55 hüvelykes), 1080p felbontású OLED TV-jét. Ezt néhány régióban már 2012-ben, szélesebb körben 2013-ban lehetett megvásárolni. Emlékezetes, hogy az LG rövid ideig kísérletezett az ívelt képernyőjű OLED TV-kkel és a korai modellek a passzív 3D képmegjelenítési technológiát is támogatták.

Az OLED TV eladások 2021-es rekord növekedését már júliusba megjósolták elemzőcégek, de most felfelé korrigálták előrejelzéseiket. Az Omdia adatai szerint az idei harmadik negyedévében a globális OLED TV szállítmányok elérték az 1,53 milliót, az első három negyedévben pedig összesen a 4,24 millió egységet, ami már meghaladta a tavalyi 3,65 milliós teljes éves eladást. A negyedik negyedévben várhatóan több mint 2 millió OLED TV-t adnak majd el, így idén világszerte összesen kb. 6,5 millió, közel 80%-kal több OLED TV talál vevőre.

A harmadik negyedévben az LG Electronics adta el világszerte az OLED TV-k közel 60%-át, és hamarosan ezeknek a készülékeknek az eladásából származik majd a cég teljes TV bevételeinek több mint 30%-a.

A 121cm és 223 cm (48” és 88”) közötti 4K és 8K képernyőjű idei LG OLED TV-k választéka jövőre 106 centis (42 hüvelykes) és akár 246 centis (97 hüvelykes) modellekkel bővülhet.

Jövőre már a nagy konkurens Samsung QD-OLED (QD Display) képernyőjű TV-i is kaphatóak lesznek, állítólag a Sony kínálatában is, és a TCL is készül már tintasugaras nyomtatással előállított OLED TV-ivel.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .