OLED TV: a japán márkák növelik piaci részesedésüket az LG-vel szemben

Az LG Electronics feljövőben lévő legerősebb versenytársai a Sony és a Panasonic azon az OLED TV piacon, amin valószínűleg a jövőben jelentősen növekszik majd a kereslet.


A BusinessKorea cikke az IHS Markit piackutató új adatait idézi, amelyek azt mutatják, hogy az LG Electronics részesedése drámaian csökkent az elmúlt negyedévekben a globális OLED TV piacon. A koreai cég a 2018 első negyedévi 73,2%-kal szemben az idei év harmadik negyedévében már csak a világszerte kiszállított OLED TV 49,8%-át adta.

Eközben az LG Display OLED paneljeiből TV-ket gyártó Sony és Panasonic fokozatosan növelik piaci részesedésüket. A Sony, mely az első OLED TV-jét csak 2017-ben vitte piacra, a harmadik negyedév végén 23,7%-os piaci részesedéssel rendelkezett, a 2018. első negyedévi 11,9%-kal szemben. Az OLED TV-t régebben, már 2015-től kínáló Panasonic piaci térnyerése kissé lassabb. 2018 első negyedévében még csak 4,8%-os volt a piaci részesedésük, de ez az idei harmadik negyedévére 13,8%-ra nőtt. Feltételezések szerint „nagyon valószínű”, hogy a trend folytatódik, és a japán cégek tovább nyesegetik majd az LG OLED TV piacát 2020-ban.

A fokozódó verseny arra készteti mind a három gyártót, hogy olyan kreatív megoldásokkal nyerjék el a fogyasztók kegyeit, mint a feltekerhető OLED TV vagy a Crystal Sound OLED TV.

Az LG első 8K OLED TV-jét Japánban is forgalomba hozza a 2020-as olimpiára készülve, és azt tervezi, hogy a jövő hónapban Koreában pedig még idén kapható lesz a cég régóta várt első feltekerhető OLED TV-je.

A Sony már eddig is alkalmazta OLED TV-inél a hangot a képernyőből megszólaltató Crystal Sound technológiát.

A további mégpedig kínai versenytársak piacra lépése is várható, miután a Huawei és a Xiaomi is bejelentették, hogy jövőre belefognak az OLED TV-k értékesítésébe.

Az OLED TV piac azonban több szereplő számára is jó lehetőséget biztosít, ha igaz az IHS Markit előrejelzése, mely szerint 2020-ban 5 millió készülék eladása várható az idei 3 millióval szemben.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .