LG: HDR frissítést kapnak az EG9600/EG960V OLED TV-k

1. Oldal

A Forbes számára az LG megerősítette, hogy a 2015-ös EG9600/EG960V OLED TV-k egy még idei rendszerszoftver frissítéssel képessé válnak a nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítésre, de van még néhány kérdőjel.
Az LG már a 2015-ös 4K OLED TV-k januári megjelenése, óta dolgozik azon, hogy azok alkalmasak legyenek nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítésre.

LG_4K_OLED_TV-k.jpg
A Forbes számára az LG koreai központja immár hivatalosan is megerősítette a HDR rendszerszoftver frissítést az elsőként megvásárolható EG9600/EG960V 4K Ultra HD OLED TV modellekhez.

A nyilatkozat így szól: „Az OLED TV technológia azáltal, hogy tökéletes feketeszinteket és végtelen kontrasztot képes biztosítani, teljesen alkalmas HDR tartalmak megjelenítésére. Amint véglegessé válik a HDR műszaki specifikációja, az LG egy firmware frissítést tervez biztosítani az LG EG9600 (EG960V) szériához, ami támogatni fogja a HDR tartalmakat. Ez a hálózati frissítés lehetővé teszi a fogyasztóknak az LG Smart TV partneralkalmazásokon át streamelt vagy a TV IP interfészén keresztül más eszközök révén szolgáltatott HDR tartalmak élvezetét.”

A fentiek azt jelentik, hogy a frissítést követően a készülékek támogatni fogják például a Netflix 4K HDR tartalmait. A HDR frissítéssel növekedni fog a készülékek OLED paneljeinek fénykibocsátása is, mert ez szükséges a nagy képdinamika magasabb csúcsfényességéhez.

Az viszont még megerősítésre vár, hogy a frissítéssel a készülékek HDMI bemenete is támogatja-e majd a HDR jelek fogadását. Ehhez ugyanis arra lenne szükség, hogy azok megfeleljenek a HDMI 2.0a specifikációnak, hogy képes legyen értelmezni például a Ultra HD Blu-Ray lejátszótól származó HDR tartalmak metaadait.

Az év későbbi részében piacra kerülő többi LG 4K OLED TV is támogatja majd a nagy dinamikatartományú képmegjelenítést, a tavalyi EC9300/EC930V és EC9700/EC970V készülékek azonban nem, mert azok nem kapnak HDR frissítést.

Kapcsolódó linkek:

LG: itt az 1 mm-nél vékonyabb OLED képernyőpanel
Az LG az OLED TV gyártás visszafogására kényszerül
LG: a 2015-ös 4K Ultra HD TV-k jellemzői
LG: információk a 2015-ös OLED TV-k árairól
LG: OLED TV partnerség kínai és japán cégekkel
LG: bővülő OLED TV kínálat a CES 2015 kiállításon
LG 55EC930V: már kapható az új ívelt OLED TV webOS platformmal
LG 65EC970V: 8.000 euróba kerül a 165 centis 4K OLED TV
LG 77EC980V: 30.000 euróba kerül a 195 centis 4K OLED TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .