Onkyo: 2010-es felsőkategóriás AV vevőerősítők

1. Oldal

Az Onkyo TX-NR3008, TX-NR5008 THX Ultra2 Plus minősített AV vevőerősítők támogatják a hálózati audio bitfolyamok valamint USB-n keresztül az iPhone/iPod tartalmak lejátszását, és persze már 3D kompatibilis a HDMI csatlakoztatásuk.
Mindkét új Onkyo felsőkategóriás AV vevőerősítő nyolc HDMI 1.4a bemenettel és vissza irányú audio csatornát fogadó kimenetekkel (kettővel is) rendelkezik. Ezeken keresztül az összes ismert 3D képformátum továbbítható a forráskészüléktől a 3D TV-hez.

A HDMI kimeneteken HQV-Reon VX videoprocesszor teszi lehetővé az össze bemeneti videojel felbontástól független 1080p-re skálázását. A két csúcsmodell ISF képkalibrálási lehetőséget is biztosít.

TX-NR3008
TX-NR3008


A TX-NR3008 és TX-NR5008 Ethernet portja a rendszerszoftver frissítése mellett az internethez illetve belső hálózaton át az otthoni PC-hez csatlakozást is biztosítja. Ily módon internetes rádiók érhetőek el a vTuner jóvoltából, vagy PC-n, saját hálózati szerveren tárolt FLAC, MP3, WAV, Ogg Vorbis, WMA, WMA Lossless, AAC,és LPCM hangfájlok játszhatóak le a Windows 7 kompatibilis és DLNA 1.5 minősítésű modellekkel.

Mindkét új erősítő 9.2 csatornás, ami azt jelenti, hogy rugalmasan konfigurálhatóak az adott házi-mozi hangrendszerhez illetve további helyiségek hangosításához. A 9 csatorna lehetővé teszi, hogy a Dolby Pro Logic IIz dekódolással magassági, az Audyssey DSX eljárással magassági és/vagy szélességi csatornákkal egészíthessük ki a térhangzást. A TX-NR3008 és TX-NR5008 a házi-mozi szobában megszólaltatott 5.1 csatornás hangrendszer mellett egy 2. és egy 3. zónában képes teljesítményerősített sztereo hangot kelteni két különböző hangforrásból. Van persze külön 2./3. zóna előerősítő kimenet és 2. zóna videokimenet is.

TX-NR5008
TX-NR5008


Természetesen mindkét modellben támogatott a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio dekódolás is, de ezen felül az SACD lemezek DSD Direct digitális bitfolyamával is kompatibilisek. Az Audyssey legteljesebb MultEQ XT32 teremkorrekciós és EQ technológiáját ugyancsak tartalmazzák az erősítők, amivel a terem akár 8 hallgatási pozíciójából összegyűjtött mérési adatokkal kalibrálhatóak a hangsugárzók az optimális hangzáshoz.

A TX-NR3008 az előlapon, a TX-NR5008 az előlapon és a hátlapon kínál USB csatlakozókat. Ezek nemcsak egy memóriakulcson, de a csatlakoztatott iPhone/iPod lejátszón tárolt zenék bejátszására is szolgálnak, utóbbiakhoz az albumok borítójának képei is megjeleníthetőek. A hátlapon analóg RGB (D-Sub15) bemenet található PC videó csatlakozáshoz.

Csúcsmodellekhez méltóan minden csatlakozó aranyozott és fáziszárt hurok (PLL) „jitter-cleaning” áramkör csökkenti a digitális audio jelbizonytalanságát. Az audio és video jelfeldolgozó elektronikák különböző transzformátoroktól kapják tápellátásukat, a TX-NR5008-at masszív toroid trafóval és speciálisan válogatott 22.000uF kapacitású tápszűrő kondenzátorokkal szerelik.

A TX-NR3008 és TX-NR5008 augusztusban kerülnek az európai piacra kb. 600.000 illetve 850.000 forintnak megfelelő áron, de hogy idehaza mikor és mennyiért lesznek kaphatóak azt nem tudni.

Kapcsolódó linkek:

Onkyo: 2010-es középkategóriás AV vevőerősítők
Onkyo: 2010-es AV vevőerősítők HDMI 1.4 csatlakozással
HDMI 1.4a: a választható 3D formátumok specifikációjával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .