Onkyo TX-NR809: új 7.2 csatornás hálózati AV vevőerősítő

1. Oldal

A középkategória csúcsmodelljének számító Onkyo TX-NR809 AV vevőerősítő THX Select2 Plus minősítést, kiemelkedő video jelfeldolgozást, mindenre kiterjedő csatlakoztatást és hálózati funkciókat kínál, emellett konstrukciója is igényes.
A TX-NR809 7.2 csatornás AV vevőerősítő 3D, Deep Color és xvColor képformátumokat is továbbító 1.4a verziójú HDMI csatlakoztatása nyolc bemenetet és két kimenetet biztosít, utóbbiak egyikén keresztül Audio Return csatornával. A digitális bemeneti csatlakozásokon át támogatott a HD hangformátumok köztük a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio bitfolyamok dekódolása, a DVD-Audio, SACD és többcsatornás PCM kódolt audiojelek fogadása valamint a CEC vezérlésátvitel kezelése.

A TX-NR809 a bemeneti videojelek feldolgozásához két kiváló képfeldolgozó processzort is bevet. A magas minőséget garantáló HQV Vida VHD1900 az összes analóg vagy digitális forrásjelet a legkorszerűbb eljárásokkal alakítja 1080p felbontású digitális kimeneti jellé és valósidőben javítva a képminőséget, eltávolítva a tömörített videók zaját. A Marvell Qdeo video-felkonvertáló technológia pedig 4K (3840 x 2160 pixel) felbontásra alakítja a képjelet a HDMI kimeneteken. A modell ráadásul minden képforráshoz ISF (Imaging Science Foundation) video kalibrálási funkciót is biztosít.

Onkyo_TX-NR809.jpg
A TX-NR809 lehajtható előlapja mögötti USB port közvetlen digitális iPod/iPhone csatlakozást nyújt, vagy ezen át USB-s tárolóról különböző formátumú hangfájlok játszhatóak le. Van egy hátlapi USB port is, amihez akár az opcionális UWF-1 WLAN adapter is csatlakoztatható.

Hálózatra kapcsolódva a TX-NR809 elér a Last.fm, vTuner, Napster és a Spotif y (ez hazánkból egyelőre nem lehetséges) internetes zeneszolgáltatókat illetve számos más internetes rádiót, PC-ről vagy médiaszerverről pedig MP3, WMA, WMA Lossless, FLAC, WAV, Ogg Vorbis, AAC, LPCM hangfájlok bitfolyamait is képes lejátszani. Ehhez társul a Windows 7 és v1.5 DLNA kompatibilitás.

A TX-NR809 beállítását a szoba akár több pontján elvégzett mikrofonos méréseket feldolgozó, a szoba akusztikai viselkedését korrigáló Audyssey MultEQ XT kalibráló rendszer segíti. Az erősítő és a tartalmak kezelését új, a HDMI kimenet képén megjelenő grafikus képernyőmenü és navigációs kezelőfelület teszi egyszerűvé.

A vevőerősítő 32 bites audio jelfeldolgozó processzora egyebek mellett többféle játék DSP hangzásmódot, filmszínház méretű virtuális surround funkciót, és a tömörített digitális zenék megszólalását optimalizáló eljárást kínál. Az Audyssey Dynamic EQ, Dynamic Volume technológiák is a különböző szintű hangszín és hangerő optimalizálását szolgálják. Az összes csatornában TI Burr-Brown PCM1690 192kHz/24 bites D/A konverter biztosítja a kiváló hangminőséget.

Az Onkyo TX-NR809 júniustól kapható Európában fekete és ezüst változatban 1099 euro (kb. 295.000 Ft)

A TX-NR809 egyéb tulajdonságai:

• THX Select2 Plus minősítés
• IEC teljesítmény 180W/csat. 6Ω, 1kHz, 1% THD, egy csatornát meghajtva
• WRAT szélessávú erősítő technológia
• Háromfokozatú inverz Darlington áramkörök
• HCPS (High Current Power Supply – nagyáramú tápegység) masszív nagy teljesítményű transzformátor
• PLL jelbizonytalanságot kiküszöbölő áramköri technológia
• Linear Optimum Gain Volume áramkör
Audyssey DSX és a Dolby Pro Logic IIz Surround csatorna kiterjesztés
• Teljesítményerősített 2. zóna és 2/3. zóna előerősítő kimenet
• Direct Mode és a Pure Audio üzemmód
• Dupla Bass funkció
• Universal Port Onkyo perifériás eszközökhöz
• Dolby Volume minőségi zenei élmény bármilyen hangerőn
• Kétirányú előprogramozott és személyre szabható távirányító képernyő beállítással, Mode-Key LED-ekkel, és makró beállítások négy tevékenységhez

Kapcsolódó linkek:

Onkyo TX-NR709: az új középkategóriás AV vevőerősítő
Onkyo BD-SP309: megfizethető hálózati Blu-ray 3D lejátszó
Onkyo: új 2011-es AV vevőerősítők jó ár-érték aránnyal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .