Apple TV: itt a tvOS 11.3 automatikus képsebességváltással

A tvOS 11.3 verziójával a 4. generációs Apple TV is automatikusan kapcsolhat a forrás képváltási gyakoriságára, az Apple TV 4K pedig kompatibilissé válik azzal a Dolby Vision profillal, amit példásul a Sony TV-i alkalmaznak.


A tvOS 11.2 szoftverfrissítés révén az Apple TV 4K médiadobozban már elérhető a „Match Content” menü opciója, ami lehetővé teszik, hogy a kimeneten a lejátszott tartalomhoz illeszkedően automatikusan váltson a képváltási gyakoriság. A szabadon elérhető és letölthető új tvOS 11.3 rendszerszoftverrel ez a funkció immár a 4. generációs Apple TV esetében is működik. Mindkét médialejátszón támogatott ez az automatikus átkapcsolás Airplay videókhoz is.

Ezenkívül az Apple kiterjeszti a „TV” műsorkalauz alkalmazást Brazíliára és Mexikóra is. A „Siri” beszédfelismerés pedig Brazíliában mostantól portugálul is ért.

Bár a hivatalos közlésekben nem szerepel, de több forrás tudni véli, hogy a tvOS 11.3 révén az Apple TV 4K kompatibilissé válik azzal Dolby Vision profillal, amit a Sony bizonyos legutóbb frissített TV-iben alkalmaz. Ez a profil a TV-khez HDMI-n csatlakozó a lejátszóeszközöktől a Dolby Vision jelformátum feldolgozásához több munkát vár el.

Az új verzió a személyes adatok felhasználásának mikéntjéről tájékoztató részletes információk mellé bevezet egy új privacy (adatvédelmi) ikont is, ami minden alkalommal megjelenik, amikor egy Apple alkalmazás vagy szolgáltatás személyes adatokat kér.

A 2017 júniusában bejelentett Airplay 2 még nincs benne az új rendszerszoftverben, pedig annak béta verzióban még benne volt, de végül kivették belőle.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .