Apple TV: itt a tvOS 11.3 automatikus képsebességváltással

A tvOS 11.3 verziójával a 4. generációs Apple TV is automatikusan kapcsolhat a forrás képváltási gyakoriságára, az Apple TV 4K pedig kompatibilissé válik azzal a Dolby Vision profillal, amit példásul a Sony TV-i alkalmaznak.


A tvOS 11.2 szoftverfrissítés révén az Apple TV 4K médiadobozban már elérhető a „Match Content” menü opciója, ami lehetővé teszik, hogy a kimeneten a lejátszott tartalomhoz illeszkedően automatikusan váltson a képváltási gyakoriság. A szabadon elérhető és letölthető új tvOS 11.3 rendszerszoftverrel ez a funkció immár a 4. generációs Apple TV esetében is működik. Mindkét médialejátszón támogatott ez az automatikus átkapcsolás Airplay videókhoz is.

Ezenkívül az Apple kiterjeszti a „TV” műsorkalauz alkalmazást Brazíliára és Mexikóra is. A „Siri” beszédfelismerés pedig Brazíliában mostantól portugálul is ért.

Bár a hivatalos közlésekben nem szerepel, de több forrás tudni véli, hogy a tvOS 11.3 révén az Apple TV 4K kompatibilissé válik azzal Dolby Vision profillal, amit a Sony bizonyos legutóbb frissített TV-iben alkalmaz. Ez a profil a TV-khez HDMI-n csatlakozó a lejátszóeszközöktől a Dolby Vision jelformátum feldolgozásához több munkát vár el.

Az új verzió a személyes adatok felhasználásának mikéntjéről tájékoztató részletes információk mellé bevezet egy új privacy (adatvédelmi) ikont is, ami minden alkalommal megjelenik, amikor egy Apple alkalmazás vagy szolgáltatás személyes adatokat kér.

A 2017 júniusában bejelentett Airplay 2 még nincs benne az új rendszerszoftverben, pedig annak béta verzióban még benne volt, de végül kivették belőle.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .