Optoma HD70: nagyfelbontású DLP házi-mozi vetítő az 1.000 eurós árhatáron

1. Oldal

Az IFA 2006-on számos DLP vetítő között két olyan 720p felbontású HDTV házi-mozi vetítő is bemutatkozik, melyek komoly árversenyre késztethetik a konkurenseket. Ezek egyike az Optoma Themescene HD70.
Piaci elemzők szerint 2008-ra a fogyasztóknak szánt frontvetítők piaca közel kétmillió készülékre bővül majd. A Pacific Media Associates piackutatása alapján ez idő alatt a vetítők többségében már a DLP technológiát fogják alkalmazni, melynek piaci részesedése az elmúlt 15 negyedév során töretlenül bővült. Ez a siker azoknak a gyártópartnereknek is köszönhető, melyek elkötelezetten fejlesztik új DLP vetítőiket, s most már az árakat tekintve is versenyképes termékeket hoznak a piacra.

HD70.jpg
Az új Optoma Themescene HD70 vetítő 1280×720 pixel felbontását egy DarkChip2 DMD képmodulátor adja, maximális fényereje 1000 Lumen, mesterséges intelligenciával vezérelt fényszabályzással kontrasztaránya 4000:1. A 200W-os lámpa az alacsonyabb fényerejű, „Standard” üzemmódban 3000 óráig is működhet, s fénye egy 7 szegmenses négyszeres sebességű színtárcsán keresztül világítja meg a képmodulátort. Az optika nagyításátfogása 1,2-szeres. A benne alkalmazott BrilliantColor technológia a tökéletesen kiegyenlített, természetes színek, és az éles képrészletek előállítását szolgálja.

HD70_csatik.jpg
A vetítő elején méretes szellőzőnyílás szolgál a meleglevegő távozására, mely 28dB zajjal jár alacsony fényerejű, üzemmódban. A hátlapon minden szükséges csatlakozó megtalálható, így HDMI is, és a VGA csatlakozón keresztül egy adapter segítségével SCART RGBS jelet is képes fogadni.

Az Optoma Themescene HD70 ára 1.099 euró (kb. 303.000 Ft) lesz.

Kapcsolódó linkek:

Optoma: új csúcskategóriájú 720p házi-mozi vetítő
Optoma: már kapható a ThemeScene HD72i vetítő
Optoma: új házi-mozi vetítők, köztük egy 1080p felbontású is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .