Panasonic PT-AX100: az új 3-LCD-s HDTV házi-mozi vetítő

1. Oldal

Az új Panasonic HDTV házi-mozi vetítő a jól bevált technológiai megoldásokat a környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodó fényerőszabályzással, tökéletesebb színszűrőkkel és kedvezőnek ígérkező árral kombinálja.
A PT-AE9002650-at felváltó PT-AX100 a jól bevált 3-LCD technológiát alkalmazza, vagyis alapszínenként egy-egy, összesen három 1280×720 pixel felbontású képmodulátort építenek bele. A dinamikus fényrekesz (írisz) szabályzással elérhető akár 5500:1 kontrasztarány, és a szokatlanul magas, 2000 ANSI-Lumen fényerő révén nem tökéletesen elsötétített szobában, vagy nagyobb képméret esetén is kiváló minőségű vetített kép érhető el. A Panasonic fejlesztőmunkájának eredménye a „Light-Harmonizer-Technologie” azaz fényharmonizáló technológia, mely egy fényérzékelő alkalmazásával a környezeti fényviszonyokat figyelembe véve kalkulálja ki az optimális fényerőt és kontrasztot. A másodpercenként 60-szor beavatkozó dinamikus írisz mellett a változó gammakorrekció és lámpateljesítmény hozza létre a megfelelő fénymennyiséget.

PT-AX100_front_600px.jpg
A korábbi modellekben már alkalmazott Smooth Screen technológia a PT-AX100-ban is igyekszik a képélességet megtartva eltüntetni a pixelek közötti „csirkehálót”. A megfelelő színvisszaadás érdekében két új Cinema alapbeállításból lehet választani, melyek a „Pure Color” színszűrők segítségével jelentősen javítottak a fehéregyensúly beállításában.

A vetítő könnyű elhelyezését kétszeres nagyításátfogású zoom lencse, és lencseeltolás (vízszintesen ±25% / függőlegesen ±63%) funkció segíti. A korábbi modellek bevált házainak formáját és konstrukcióját követi a PT-AX100 fehér háza is, melyben egy csupán 25 decibel zajt produkáló hűtőventillátor működik. Csatlakoztatásra az egy HDCP kompatibilis HDMI bemenet mellett VGA, komponens viseó, S-Video és összetett videojeleket fogadó bemenetek szolgálnak.

A Panasonic új házi-mozi vetítője természetesen HD-ready, és ár/teljesítmény tekintetében igen jó vételnek ígérkezik. Várhatóan októbertől lesz kapható 1.699 EUR áron (kb. 470.000 Ft).

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: a DMP-BD10 Blu-ray Disc lejátszó októbertől már kapható
Sanyo: őszre itt a PLV-Z5
Panasonic: kapható lesz a 262 centis képátlójú plazma TV
Panasonic: új VIERA plazma TV-k megújult technológiákkal
Panasonic: új VIERA LCD TV-k két HDMI csatlakozóval
Panasonic: 2006-os DIGA DVD felvevők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .