Optoma HD20: 1080p felbontású házi-mozi vetítő 1000 euró alatt

1. Oldal

Az Optoma HD20 teljes HD felbontású vetítője 1.700 ANSI lumen fényáramot, kivételes 500:1 ANSI kontrasztarányt és tökéletesen kiegyenlített színvisszaadást ígér – garantáltan akár öt évig – minden eddiginél kedvezőbb áron.
Az Optoma új 1080p felbontású egychipes DLP házi-mozi vetítője a HD20 – a hazai magas forgalmi adót is figyelembe véve – talán 300.000 Ft alatti áron kerülhet forgalomba, és bár túl sok műszaki tulajdonsága még nem ismert, de valószínűsíthetően ezt az árat nagyon megéri majd.

Optoma_HD20.jpg
A HD20 1.700 ANSI lumen fényárama nagyobb méretű vásznak megvilágításához és ahhoz is elegendő, hogy némi környezeti fény mellett is élvezetes képet lehessen előállítani például játékhoz. A gyártó, hogy vetítői valódi kontrasztját mérhető módon jelezze, ezután szisztematikusan azok ANSI kontrasztarányát adja meg. Végre, elsőként a házi-mozi gyártók közül egy a szakma által elismert és függetlenül reprodukálható kontraszt teljesítményt publikál. A megadott 500:1 ANSI kontrasztarány nagyon jónak számít, ha azt vesszük, hogy a dinamikus fényszabályzással 15.000:1 és 75.000:1 közötti Full On/Off kontrasztarányt elérő LCD vetítők is csak 350:1 és 450:1 közötti ANSI érték elérésére képesek.

A DLP vetítők mellett mindig is erős eladási érv volt a tartós kép- és színminőség és erre öt év garanciát vállal az Optoma. A HD20 zoom lencséjének nagyításátfogása nem túl nagy, a vetített kép távolságának és szélességének aránya 1,5 és 1,8 között állítható, és persze ebbe az árba nem fért bele a lencseeltolás sem. Ennek ellenére nem okozhat túl nagy gondot a 2,9 kilogramm tömegű készülék elhelyezése.

A gyártó „környezetbarát” tulajdonságnak tekinti, hogy a vetítő gyorsan ki- és bekapcsolható, vagyis a beépített lámpa nem igénye hosszas hűtést a vetítés befejezését követően, de hamar képes elérni a szükséges fényáramot. A hűtőventillátor zaja viszont elég tetemes, 29 dB. Az üzemeltetés költségei között nem kell külön szűrővel számolni, mert az nincs a HD20-ban.

Optoma_HD20_csatik.jpg
A HD20 hátlapján két 1.3-as verziójú HDMI bemenet, egy-egy kompozit és komponens (Y, Pb, Pr) videobemenet, valamint egy kombinált PC VGA/SCART/komponens (Y, Pb, Pr) D-Sub15-ös csatlakozó kapott helyet, és akad egy 12V-os kimeneti indítójel is.

A HD20 talán már a nyár folyamán kapható lesz idehaza is.

Kapcsolódó linkek:

Optoma: már idén forgalomba kerül a 3D-Ready vetítő
Optoma HD82: rövidesen kapható az új 1080p DLP házi-mozi vetítő
A vetítők kontrasztarányáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .