Optoma: már idén forgalomba kerül a 3D-Ready vetítő

1. Oldal

Az Optoma a most zajló londoni CEDIA 2009 kiállításon mutatja be 3D-Ready vetítőjét, amihez aktív sztereoszkópikus szemüvegeket használva válik láthatóvá a térhatású kép, és amely még az év vége előtt kapható lesz.
A londoni CEDIA 2009 kiállításon bemutatott prototípus vetítő az Optoma HD65-ös modelljére épül, felbontása ugyanúgy 1280×720 pixel, egy firmware frissítéssel tették alkalmasá a 120Hz-es frissítésű 3D vetítésre, és egy lencsével állítja elő a sztereoszkópikus képet.

Optoma_HD65.jpg
A 3D-Ready változat, ami valószínűleg a HD65 3D elnevezést viseli majd, még az év vége előtt kapható lesz, és ugyanannyiba kerül majd, mint a HD653724, amivel műszakilag teljesen azonos, csak a rendszerszoftvert kell megújítani.

Természetesen plusz költséget jelentenek az aktív sztereoszkópikus szemüvegek. Ezeket az Optoma-tól lehet majd megvásárolni, szintén még idén. Egy ilyen „LCD redőny” szemüveg egyes források szerint 50 fontba (16.000 Ft), mások szerint 70 fontba (22.000 Ft) kerül majd. Ez nem kevés, különösen a passzív polarizációs szemüvegekkel összevetve, de használhatóak lesznek a gyártó más, később megjelenő 3D-Ready vetítőivel (köztük teljes HD felbontású modell is lesz majd).

Bár egyelőre valószínűtlen, hogy 3D filmeket is lehetne nézni az új vetítő segítségével, de a 3D játékok kitölthetik a hiányt.

Kapcsolódó linkek:

Optoma HD82: rövidesen kapható az új 1080p DLP házi-mozi vetítő
Optoma: a kedvező áru ThemeScene HD65 már idehaza is kapható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .