Óránként tartson 15 perc szünetet, aki 3D TV-t néz

1. Oldal

Erre a megállapításra jutott a Korea Communications Commission a 3D TV-k nézőkre gyakorolt hatását vizsgáló tanulmánya, és arra, hogy megfelelő távolságra kell ülni a képernyőtől.

3D_szemfaradas.jpg
A Korea Communications Commission (KCC) nevű bizottság 115 tizennyolc és ötvenöt év közötti néző klinikai vizsgálatának eredményeire alapozta megállapításait, és tett néhány javaslatot arra vonatkozóan is, hogy miként ajánlott 3D TV-t nézni.

A bizottság szerint öt és tizenöt perc közötti időtartamú szünetet kell beiktatni minden 3D tévézéssel töltött órát követően, és csupán 15 percet követően a nézők többsége már látási kellemetlenségektől szenved.

A KCC a 3D képernyőt annak magassága 2–6 szorosának megfelelő távolságából ajánlja nézni. Ez azt jelenti, hogy egy 127 centis (50 inch) 3D TV-t legfeljebb 3,73 méterről kéne nézni.

A kutatás mögött álló bizottság ipari szakértőkből, szemészekből, neurológusokból és pszichológusokból áll, akik klinikai vizsgálatok és orvosi vélemények alapján vonják le következtetéseiket. A bizottság vezetője elmondása szerint jelentős mérföldkő a 3D tartalmak nézésének biztonsága terén útmutatásuk, amit a KCC a jövőben a kutatások kiterjesztésével tovább kíván javítani.

Kapcsolódó linkek:

3D Blu-ray filmeket és műsorokat minősít a THX-BluFocus
Továbbra is téma, hogy okoz-e egészségkárosodást a 3D TV
A 3D emberi tényezőivel foglalkozó csapat alakul
Figyelem! Ittasan és terhesen nem ajánlott 3D TV-t nézni!
Probléma a 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .