Panasonic: 2006-os DIGA DVD felvevők

1. Oldal

A Panasonic új DVD felvevői még könnyebb használatot, precízebb képalkotást és a két merevlemezes modell SD kártyanyílást kínálnak.
Az új Panasonic csúcsmodell DMR-EH65 250 GB-os merevlemezzel, 1.2a-s verziójú HDMI kimenettel rendelkezik, melyen keresztül nemcsak a digitális videojel és a DVD-Audio lemezek tömörítetlen 5.1 csatornás audiojele továbbítható a kompatibilis készülékekhez, de egy úgynevezett HDAVI vezérlés is.

A HDAVI vezérlés például a csatlakoztatott új Panasonic VIERA síkpaneles TV-t és a DMR-EH65-öt egyetlen gombnyomásra bekapcsolja, elvégzi a megfelelő beállításokat, és automatikusan megkezdi a lejátszást. Hasonló módon, ha a DVD felvevőt más kompatibilis készülékekhez csatlakoztatjuk, az egész házi-mozi rendszert egyetlen gombnyomással be- vagy kikapcsolhatjuk, és nincs szükség az egyes eszközök külön kezelésére, a manuális forrásválasztásra.

DMR-EH65
DMR-EH65


A DMR-EH65 HDMI kimenetén 720p/1080i nagyfelbontású videoformátumra képes felskálázni a lejátszott DVD vagy más forrás képtartalmát.

Az új DIGA DVD felvevők képesek felvételt készíteni az összes írható DVD lemezformátumra: DVD-RAM-ra, DVD-R-re, (kétrétegűre is), DVD-RW-re (csak DVD-Video módban), DVD+R-re (kétrétegűre is), és DVD+RW-re. Természetesen le is játssza ezeket a lemezeket, s e mellett a DVD-Audio, DVD-Video, Video CD, SVCD, Audio CD (CD-DA), CD-R/RW lemezeket is rajtuk MP3/JPEG, valamint a DivX fájlformátumokat is.

Figyelemreméltó a Quick Start Recording („gyors indítású felvétel”) funkció, mely a bekapcsolást és a REC gomb megnyomását követően kb. 1 másodperccel elkezdődik. A kezelést segíti a kívánt funkció egyszerű kiválasztását segítő, magyarnyelvű feladat alapú navigációs menü, és szükségtelen a meghajtó távvezérlővel történő kiválasztása is, mert a DVD-lemez vagy az SD-kártya behelyezése után annak lejátszása automatikusan azonnal megkezdhető. A használatot egyszerűsíti például az automatikusan előugró DVD lemezt lezáró menü is.

Az új DIGA modellekben 108 MHz/12 bites video D/A konverterek biztosítják a kellő képminőséget lejátszás során, és progresszív képfrissítésű komponens videojel kimenetet is találunk a készülékeken.

A DMR-EH65 a kétszeres lemezkapacitás kihasználást biztosító LP felvételi üzemmódban is 500 soros függőleges képfelbontásra képes, így 250 GB-os merevlemezére akár 222 órányi az SP üzemmódhoz hasonlóan éles felvétel készíthető.

A képminőség mellett a hangminőség is igényes komponensekre és mechanikai megoldásokra épül. A 24 bit/192 kHz-es audió D/A átalakítók mellett az Elna Co., Ltd. rezgésálló SILMIC elektrolit-kondenzátorait emeli ki a gyártó. A merevlemezes modellekben külön csillapító gondoskodik a meghajtó rezgéseinek csillapításáról, megelőzve ezzel a készülékház beremegését. A ventilátor sebességét szabályozó technológia pedig csökkenti annak zaját. E két fejlesztés – a külön csillapító és a csökkentett ventilátorzaj – együttes hatásaként a DIGA készülékek működése nagyon csendes, csupán 30 dBA a zajszintjük.

A DMR-EH65 és DMR-EH55 (utóbbin nincs HDMI kimenet és 160 GB-os HDD-t építenek bele) modellekben található SD kártyanyílás számos ezzel a memóriakártyával kompatibilis készülék számára nyit ajtót. Az erre rögzített digitális képek és videók egyszerűen lejátszhatók, illetve átmásolhatók a merevlemezre vagy DVD-RAM-ra. Minden 2006-os DIGA modell rendelkezik DV bemenettel, amely a digitáli videokamerával készült felvételek átvételéhez nyújt lehetőséget. A lejátszó listában megjelenő képek alapján könnyen azonosíthatóak és elérhetőek az egyes jelenetek akár szerkesztés, akár hosszú távú archiválás céljából.

DMR-ES35V
DMR-ES35V


A DMR-ES35V egy VHS videomagnót kombinál a és DVD felvevő funkcióval, a DMR-ES15 pedig az alap DVD rekorder változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .