Panasonic: a 2016-os 4K Ultra HD TV-k jellemzői

1. Oldal

A Panasonic idén már többségében 4K Ultra HD LCD TV-ket kínál, amelyek közül jó néhány képes a HDR formátumú tartalmak kezelésére, de csak a DX900-as csúcsmodellek alkalmasak teljesen a nagy dinamikatartományú képminőség ígéretének valóra váltására.


Tavaly évvége óta kapható az első Panasonic OLED TV, de megkockáztatható, hogy év végére új OLED TV modellek érkeznek. Az új LCD TV kínálatot viszont már bemutatta a márka Frankfurtban.

DX900
DX900


Az ULTRA HD PREMIUM minősítésnek is megfelelő DX900 csúcs LCD TV-k a nagy dinamikatartomány (HDR) teljes élményét ígérik 512 helyi fényszabályzású méhsejt felépítésű megvilágítási zónával.

A DX900 modellekben alkalmazott új fejlesztésű „Hollywood Cinema eXperience plus (HCX +)” képfeldolgozó processzor rendkívüli színhűséget, színpontosságot nyújt a hagyományos TV-knél 40-szer több, 8.000 referenciapontos 3D keresőtáblával (LUT). A DX800, DX780, DX750 modellekbe a HCX processzor egyszerűbb változatát építik.

DX780
DX780


A Panasonic saját foszfor technológiáját alkalmazó széles színtartományú (WCG) paneljei a DCI-P3 színtér több mint 90%-át képesek reprodukálni.

Bár a gyártó alig tesz említést róla, de az idei 4K Ultra HD LCD TV-k között még akad néhány, ami támogatja a 3D képmegjelenítést.

DX700
DX700


Az idei készülékekben is a csak a Panasonic által használt Firefox OS működik. A Mozilla által kidolgozott egyszerű kezelőfelületen a felhasználó a nyitóképernyőre maga „biggyesztheti fel” kedvenc alkalmazásait, bemeneti eszközeit, tévécsatornáit, melyeket aztán egy gombnyomással elérhet. A valamikor később az év során frissülő 2.0 verzión mutatkoznak be a böngészőből futtatható „web apps” alkalmazások valamint a „send to TV” funkció, amivel egy Android telefon vagy táblagép Firefox böngészőjében megnyitott tartalom vezeték-nélkül küldhető át a TV képernyőjére. Ez valami hasonló, mint a Google Cast és az Apple Airplay funkció.

DX650
DX650


Az új TV-k nemcsak az Ultra HD Blu-Ray, de a streaming szolgáltatók HDR tartalmait is támogatják, mikor majd az Amazon Prime és a Netflix kínálatában megjelennek ezek. A készülékek ugyanis alkalmasak a HEVC és a VP9 dekódolásra is, mely utóbbival a YouTube 4K videók nézhetőek.

Az új TV-k egy részében kettős tuner van, ami lehetővé teszi egy műsor rögzítését egy másikat nézése közben. Ehhez egy USB-s merevlemezes meghajtót kell csatlakozik a TV-hez. A Panasonic TV-k integrált funkciója a „TV Anywhere” és a házon belüli „TV streaming”, ami – ahogy a nevük is mutatja – lehetővé teszik, hogy tévécsatornák vagy felvételek bitfolyamait lehessen elküldeni a házon kívüli mobil eszközökre, illetve más a házon belüli „TV streaming” funkciót támogató TV-kre, amelyek ugyanazon WiFi hálózathoz csatlakoznak.

DX800
DX800


Design tekintetében az új készülékek közül a DX800 hoz igazán eredetit, mely az európai bútor- és belsőépítészeti tervezésből merít. A felsőkategóriás modelleket a minőségi anyaghasználat, de az olcsóbb TV-k elegáns, minimalista külsejét is a karcsúság és a vékony képernyőkeret jellemzi. Az összes új idei LCD TV síkképernyős, vagyis vége a hajlított képernyő hóbortjának.

Az új Panasonic 4K Ultra HD LCD TV-k március végétől kerülnek piacra.

Panasonic_4K_Ultra_HD_TV_jellemzok_2016.jpg
Kapcsolódó linkek:

Panasonic DX900: új csúcs LCD TV UHD Premium minősítéssel
Panasonic DMP-UB900: a márka első Ultra HD Blu-ray lejátszója
Közzétették az ULTRA HD PREMIUM specifikációt és logót
Panasonic TX-65CZ950: az új 4K Ultra HD HDR OLED TV
Panasonic: a 2015-ös 4K Ultra HD TV-k jellemzői

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .