Panasonic EZ1000: a 2. generációs OLED csúcs TV (Frissítve)

1. Oldal

Már idehaza is kapható a Panasonic új EZ1000 OLED csúcs TV, egyelőre a 164 centis (65 inch) panellel, a valaha volt legpontosabb videoprocesszorral, és Hollywooddal együttműködve a technológiából a legtöbbet kihozva.


Frissítés:

A 164 centis TX-65EZ1000E hazai ajánlott fogyasztói ára 2.199.990 Ft, de ennél 100.000 Ft-al olcsóbban is megvásárolható.

2017. február 16.:

A frankfurti termékbemutatón a Panasonic bejelentette, hogy az EZ1000-nek 195 centis (77 inch) változata is lesz.

2017. január 8.:

Az első Panasonic OLED TV, a CZ950 után jön a síkképernyős EZ1000. Az új készülék finomhangolásában hollywoodi koloristák is közreműködtek, és abba úgymond professzionális szintű színfeldolgozás működik. Így a márka a TV-t azokhoz a referencia monitorokhoz hasonlítja, amelyeket a hollywoodi stúdiók a filmek minőségének ellenőrzésére használnak, s ezzel a pontosabb színek és tökéletesebb árnyalati részleteket reprodukálását demonstrálja.

Panasonic EZ1000.jpg
A Panasonic is az LG Display legújabb OLED paneljét építi az EZ1000-be, amivel az kb. 800 nit (cd/m²) csúcsfényességet és szinte teljes DCI-P3 színteret tud előállítani. A márka plazmatechnológiával szerzett tapasztalatain alapuló optimalizált OLED panelmeghajtás a teljes fekete közeli árnyalatokat is képes megjeleníteni, egy új „Absolute Black” szűrő pedig igen világos környezetben is tökéletes feketeszintet biztosít és kiiktatja a korábbi OLED képernyők zavaró magenta elszíneződést is.

Az EZ1000 képét az új Studio Colour HCX2 képprocesszor rakja össze, mégpedig olyan színpontossággal, ami többé-kevésbé tökéletes „Delta Zero” (deltaE=0) színvisszaadást ígér. Ezt a profi film- és TV monitorokban használt 3D keresőtábla alkalmazásával érik el, ami előbb belsőleg képezi le a színeket, mielőtt kitenné a képernyőre.

Panasonic EZ1000-2.jpg
Az EZ1000 lehetővé teszi a profi felhasználóknak, hogy saját 3D keresőtáblát tölthessenek fel SD/USB tárolóról, és olyan funkciók is az egyedülálló képpontosságot szolgálják, mint az ISF beállítások és a kompatibilitás a Portrait Displays CalMAN kalibrációs rendszerével.

A TV rendelkezik THX tanúsítvánnyal és kandidál az ULTRA HD PREMIUM minősítésre is.

Az EZ1000 a HDR10 mellett a Hybrid Log Gamma (HLG) formátumot támogatva képes a nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak megjelenítésére.

A Panasonic a TV-hez a Technics együttműködésével egy új 80 W-os „dynamic blade” hangsugárzó rendszert fejlesztett, ami penge vékony kialakítása ellenére nyolc mély-, négy közép- és két magas-sugárzót valamint egy passzívsugárzót tartalmaz.

Az EZ1000 az úgymond újonnan fejlesztett „My Home Screen 2.0” Smart TV rendszerrel kerül piacra, ami a Mozilla által már nem támogatott Firefox OS örökségére utal.

Az új Panasonic OLED TV támogatja a Netflix, az Amazon és a YouTube 4K HDR streaming tartalomszolgáltatásokat, valamint a Control4 Simple Device Discovery protokollját és várhatóan megszerzi a Connects Control4 és a Crestron tanúsítványát is.

A Panasonic EZ1000 főbb jellemzői:

• Master HDR OLED saját panelmeghajtó technológiával és egyedi fekete szűrővel
• Studio Colour HCX2 processzor és professzionális 3D keresőtáblák biztosította pontos színek
• Absolute Black nullaszintű feketemegjelenítés a nagyon pontos fekete árnyalatokért
• Extrém fényesség biztosította élénk HDR élmény káprázatos csillogással
• HDR10 és Hybrid Log Gamma támogatás
• Hollywoodi kolorista által hangolt kép

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: új IPS LCD panel pixelenkénti fénymodulációval
Panasonic, Sony és NHK közös fejlesztésű 8K TV 2020-ra
Panasonic: elérhető a Netflix a 2016 előtt gyártott TV-kre is
Panasonic: HDR frissítés a tavalyi CX800 és CR850 TV-khez
Panasonic: szeptembertől leáll a TV panelgyártás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .