Sony: itt az Android Marshmallow 6.0 a 2015-2016-os TV-kre (Frissítve)

1. Oldal

Mától jelenik meg a 2015-2016-os Sony TV-ken az Android Marshmallow 6.0 verziójú szoftverfrissítés, kijavítva számos korábbi hibát és néhány új funkcióval gazdagítva az eddigieket.


Frissítés:

Mától március 8-ig idehaza is megkapják az érintett Sony TV-k az Android Marshmallow 6.0 frissítést.

2016. december 11.:

A Sony megígérte ugyan összes 2015-ös és 2016-os Android TV készüléke frissítését a Marshmallow 6.0 verzióra, de elég sokat kellett várni az ígéret beváltására.

A Google szerint az Android TV 6.0 leginkább a hibákat, a működést és a biztonságot javítja, hogy felgyorsítsa a TV-ket. Ugyanakkor új funkciókat is tartalmazza az új verzió, mint például a külső USB tárolás, továbbfejlesztett keresés, egy új „design koncepció”, kezelőfelületi trükkök, „gyermekmód”, új hangerő beállítási sáv, és mások.

Ezenkívül beállítható, hogy mely alkalmazások tehetnek fel tartalmakat az ajánló sorba. Az alkalmazások és játékok sora is újra átrendezhető.

A szoftverfrissítés először a 2015-ös (X94C, X93C, X91C, X90C, S85C, S80C, X85C, X83C, X81C, X80C, W95C, W87C, W85C, W80C, W75C) és a 2016-os tavaszi (XD94, XD93, XD85, SD85) modelleket érinti. A 2016-os őszi modellek előre telepített 6.0 verzióval érkeznek.

Az Android TV 6.0 verziója 2015 végén jelent meg, így több mint egy évig tartott, hogy megérkezzen a 2015-ös modellekbe, ami tarthatatlan. Reméljük, hogy a Sony felgyorsítja a jövőbeli frissítésekkel kapcsolatos munkát. A 2016 augusztusában megjelent Android TV 7.0 verzió (Nougat) kapcsán a Sony még nem nyilatkozott.

Sony Android TV ver. 6.0.1 változások:

Új design: új képernyő design, például háttérkép kerül bevezetésre.

Sony Android TV_6_1.jpg
HOME menü: ugyanaz az alkalmazás ikon egyszerre nem jelenik meg mind a Kiemelt alkalmazások, mind az alkalmazások között.

Sony Android TV_6_Home.jpg
HOME menü: a bemenetválasztás átkerül a kezdőképernyő aljára.

Sony Android TV_6_Home_2.jpg
A kezdőképernyő változásairól szól az alábbi videó:

HTMLON
HTMLOFF
Hangerő beállítási sáv: átkerült a képernyő bal alsó sarkába, így a kép könnyen belátható.

Sony Android TV_6_hangero.jpg
A beépített memória bővítése: a letöltött játékok és alkalmazások egy USB memória eszközre vagy merevlemezre menthető.

Műsorok bemutatása minden műfajban: a TV-műsorok keresését könnyíti meg azok műfajonkénti megjelenítése (dráma, sport, zene, stb.). A műsorkontroll funkcióval és a műsorújság alkalmazásban a Műfaj műsorkalauzzal jeleníthetőek meg a műsorok minden műfajban.

HTMLON
HTMLOFF
Új Súgó menü design: a távirányító HELP gombjának megnyomására megjelenő Súgó menüben az illusztrációk révén és kategóriánként sokkal gyorsabban található meg keresett információ.

Sony Android TV_6_help.jpg
Egyéb változások: a biztonság megerősítésére, ha USB-eszközt vagy mikrofont használunk egy a képernyőn megjelenő üzeneten kell azt engedélyezni.

Teljesítmény: számos nem részletezett hiba, működési és biztonsági hiányosság kijavítása.

Kapcsolódó linkek:

Sony BRAVIA A1: OLED TV hangkeltő képernyővel
Amazon Video: van már alkalmazás Sony Android TV-kre is
Sony BRAVIA Z: a tovább tökéletesített 4K HDR TV-k
Sony: további új 4K HDR és Android TV-k 2016-ban
Sony: a 2016-os BRAVIA 4K HDR TV-k jellemzői
Sony: készülékek saját 4K-HDR megjelöléssel
Sony: 2016-os BRAVIA 4K HDR TV-k Android TV-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .