Panasonic: áprilisban jön a DMP-BDT300 Blu-ray 3D lejátszó

1. Oldal

Münchenben mutatta be a Panasonic első európai piacra szánt Blu-ray 3D lejátszóját a DMP-BDT300-at, valamint a DMP-BD85, DMP-BD65 és DMP-BD45 Blu-ray lejátszókat.
A Panasonic DMP-BDT300 a bekapcsolást követően igen gyorsan, a gyártó állítása szerint 0,5 másodperc alatt működésre kész, a benne lévő új UniPhier LSI chip gondoskodik a teljes HD felbontású 3D film nagy mennyiségű vizuális információjának feldolgozásáról. Tökéletesebb képminőséget eredményez az adaptív színdekódolás (Chroma Upsampling) ami az eredeti színek finom részleteinek visszaadásáról gondoskodik és a szabvány DVD-k feljavított 1080p felbontásra történő felskálázása.

panasonic_DMP-BDT300.jpg
A DMP-BDT300 természetesen BD-Live funkcionalitású, kompatibilis a DLNA hálózati média adatátviteli protokollal is, és a VIERA CAST funkció hozzáférést biztosítani internetes weboldalakhoz (Q-Tom, Daily Motion, Euronews) és szolgáltatásokhoz. A lejátszó egy WLAN USB adapterrel vezeték-nélküli WiFi hálózathoz is kapcsolódhat.

Az új modell a hálózaton keresztül fogadott, SD memóriakártyáról leolvasott, vagy az USB csatlakozón keresztül érkező AVCHD, WMV, MPEG2, JPEG, DivX Plus HD és MP3 fájlok bitfolyamait is lejátssza.

A DMP-BDT300 két HDMI csatlakozója közül az egyik a 3D képmegjelenítőnek, a másik a sokcsatornás AV vevőerősítőnek szolgáltat digitális jelet, de a Dolby TrueHD és DTS-HD hangformátumok dekódolásra is alkalmas lejátszónak van a 7.1 csatornás analóg audiojel kimenete is.

Három további nem 3D modell alkotja még a 2010-es Blu-ray lejátszó választékot. A DMP-BD85, DMP-BD65 és DMP-BD45 modellek között elsősorban a vezeték-nélküli DLNA adatátvitel lehetőség tekintetében van különbség.

A DMP-BDT300 áprilisban kerülhet az európai piacra 599 euró (kb. 162.000 Ft) áron.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: az első 3D plazma TV-k Európában
Blu-ray 3D: az első lejátszók a 2010-es CES-en
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .