Sony VPL-BW7: új 3LCD HD-ready univerzális házi vetítő

1. Oldal

A Sony VPL-BW7 szinte bárhol elhelyezhető és könnyen beállítható illetve csatlakoztatható számítógéphez, játékkonzolhoz, Blu-ray/DVD lejátszóhoz, s viszonylag magas fényáramával még enyhén megvilágított szobában is élvezhető képet produkál.


A Sony VPL-BW7 vetítővel nemcsak a nagyképernyős házi-mozi élményét lehet megteremteni, de a számítógépes játékok megszállottjai számára is igen rugalmasan használható képmegjelenítő lehet, mivel a könnyen hordozható készüléket egyszerű elhelyezni és beállítani. 1,2-szeres nagyításátfogású lencséjével már igen közelről viszonylag nagy képet vetíthet meg a projektor (2,3 méterről akár 203 cm lehet a képátló), és vetítési tengelyének 8 fokos dőlésszögével akár egy dohányzóasztalon, akár az alacsonyabb mennyezeten is elhelyezhető. Az egy gombnyomásra állítható magasság, az automatikus trapézkorrekció és a felhasználóbarát kezelőpanel mind hozzájárul a vetítő praktikus és egyszerű használatához.

Sony VPL-BW7.jpg
A VPL-BW7 könnyű stílusos házában WXGA (1280×800 pixel) felbontású LCD képmodulátor panelek állítják elő a képet, ami azt jelenti, hogy a vetítővel 16:9-es szélesvásznú filmek éppúgy megjeleníthetőek, mint a laptopoknál gyakori 16:10-es monitor kép. A vetítő a gyártó „3LCD BrightEra” paneltechnológiájának köszönheti viszonylag magas, a világosabb környezetben történő vetítéshez is elegendő 2000 ANSI Lumen fényármát. A dinamikus írisz nélkül elérhető 1000:1 kontrasztarány dinamikus képet ígér. A vetítőbe épített 12-bites 3D gammakorrekció áramkör pontos, egyenletes és finom szürke- és színárnyalati felbontást biztosít. A vetítő „Dynamic Detail Enhancer (DDE)” videojel feldolgozásáról csak annyi tudható, hogy kezeli a filmforrásokból 2-3 képlebontással (pull-down) származó videojeleket is, persze progresszív képmegjelenítést produkál és a képzajok csökkentésére is képes.

Sony VPL-BW7_csatik.jpg
A vetítő nagyfelbontású 720p és 1080i/p (50Hz/60Hz) videojeleket is képes fogadni egy HDMI és komponens videojel bemenetein keresztül (az utóbbit egy a vetítőhöz mellékelt 3xRCA/D-Sub15 kábelen át lehet csatlakoztatni a PC RGB jelet is fogadó bemenethez).

A VPL-BW7 várhatóan 250.000 Ft körüli áron kerül forgalomba.

Kapcsolódó linkek:

Sony: két új 2009-es ES sorozatú AV vevőerősítő
Sony VPL-HW15: BRAVIA SXRD 1080p belépő vetítő
Sony VPL-VW85: a továbbfejlesztett BRAVIA SXRD házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .