Panasonic: már kapható az új PT-AE3000E házi-mozi vetítő

1. Oldal

Az idei IFA-n bemutatott, számos kifinomult és ötletes műszaki megoldást felvonultató, teljes HD felbontású Panasonic PT-AE3000E4002 sikeres vetítő lehet bármely házi-moziban.
Szeptemberi bemutatása kapcsán már beszámoltunk a Panasonic PT-AE3000-ről. Most, hogy rövidesen megjelenik az új vetítő a szaküzletekben talán érdemes röviden összefoglalni mit is tud ez a 3LCD házi-mozi vetítő.

A PT-AE3000E4002-ben már az Epson új megkétszerezett képfrissítésű D7-es-es teljes HD felbontású képmodulátor paneljeit alkalmazzák. Ezek teszik lehetővé, hogy a vetítő „Motion Picture Pro” képinterpolációs eljárásával az 50Hz-es képváltású PAL videojelekből továbbá a másodpercenként 24 képkockás (24p) képjelekből 100 illetve 96 Hz-es képfrissítéssel megjelenő mozgóképet állíthasson elő a vetítő, ami sokat javít a gyors mozgások megjelenítésén.

A nem kívánat fényszivárgást blokkoló „Pure Contrast Plate” optikai kompenzátor kristálylappal és a dinamikus fényszabályzó írisszel elérhető 60.000:1 kontrasztarány meggyőző számadat, és a maximálisan 1600 lumen fényerő is jelentős.

PT-AE3000E.jpg
A PT-AE3000E4002 hollywoodi szakértők által kalibrált színeinek helyességről a „Pure Color Filter Pro” színszűrő, a pixelek közötti látható réseket kiküszöböléséről a „Smooth Screen” technológia gondoskodik. A kifogástalan HD képhez illeszkedik a nagypontosságú lencserendszer is.

A „Detail Clarity Processor 2” a képek frekvenciakarakterisztikájától függően szabályozza a az egyes képrészletek élességét, hogy azok természetesek és élethűek maradjanak. A képen végzett beállításokat két részre osztott képernyőn lehet követni, a hullámforma monitorral pedig megítélhető, hogy a kapcsolódó video-jelforrás milyen mértékben használja ki a világosságjel dinamikatartományát.

Remek megoldás, hogy a motorosan állítható képnagyítás és fókusz beállításainak helyzete (3 különböző zoom/fókusz beállítás) eltárolható. A „Lens Memory” funkcióval akár 4:3, akár 16:9, akár 2,35:1 képarányú filmet vetítünk, egy gombnyomásra optimális kép jelenik meg a vásznon. A vetítő elhelyezése a kétszeres nagyításátfogású és széles tartományú képeltolást biztosító mozgatható lencsével nem jelenthet gondot.

PT-AE3000E_csatik.jpg
A vetítő csatlakozói között három 1.3-as verziójú HDMI bemenet is van, melyek kompatibilisek az akár alapszínenként 12 bites színmélységű „Deep Color” és a sokkal több szín leírását biztosító „x.v.Color” jelekkel is.

A PT-AE3000E4002 már kapható, 719.900 Ft-os áron.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic DMP-BD35/DMP-BD55: két új Blu-ray lejátszó
Epson: két új D7-es teljes HD felbontású LCD képmodulátor panel
Panasonic: két új plazma TV csúcsmodellel bővül 2008-as választék
Panasonic: az új PT-AE3000 teljes HD házi-mozi vetítő az IFA-n
Panasonic: új AV vevőerősítő Dolby TrueHD/DTS-HD dekóderrel az IFA-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .