Panasonic MZ2000: csúcs OLED TV 150%-kal magasabb csúcsfényességgel

A Panasonic MLA technológiával, azaz mikrolencsékkel és módosított hőelvezetéssel éri el a 2023-as MZ2000 OLED TV csúcsmodellek jelentősen megnövelt csúcsfényességét.


A  Panasonic MZ2000 OLED TV-t bejelentő sajtóközlemény megerősíti, hogy az új csúcskészülék a címben említett „150%-kal magasabb csúcsfényességet” az LG Display META Technológiájú WOLED paneljével éri el, amelynek fényhatásfokát a Micro Lenses Array (MLA) technológia és egy új hőelvezető rendszer kombinálásával javítják.

A közleményt idézve: „Az MZ2000 a Panasonic új, egyedi, „Master OLED Ultimate” elnevezésű modulját használja, amely a legkorszerűbb panel mikrolencse elrendezéssel (Micro Lens Array) kombinálva egy a Panasonic mérnökei által kifejlesztett új, többrétegű hőelvezető konfigurációval. Az eredmény a jóval magasabb fényesség, a csúcsfényesség körülbelül 150%-kal nőtt, és az átlagos fénysűrűség is javult a tavalyi modellekhez képest. Az új modul és a Panasonic HCX Pro AI processzor kombinációja biztosítja, hogy minden részlet tiszta, valósághű fénykiemelésekkel és lenyűgöző színpontossággal.”

Panasonic MZ2000_Lifestyle

A Panasonic MZ2000 139, 164 és 195 centis (55, 65 és 77 hüvelykes) változatban lesz kapható 4K felbontással, de az utóbbi legnagyobb képernyőjű modellbe nem a fényesebb új hőkezelési rendszerrel kombinált OLED panelt építik.

Beszámolók szerint a készülék sajtóbemutatóján 10%-os fehérablaknál az MZ2000 képernyőjén közel 1.500 nit (cd/m2) fénysűrűséget mértek, és azt is demonstrálták, hogy ez az érték 1.000 nit (cd/m2) felett tartható a képernyő 10%-ánál nagyobb fehér foltjain is. Az viszont nem világos, hogy melyik Panasonic OLED TV-hez képest értendő a 150%-kal magasabb csúcsfényesség.

Ahogy eddig, úgy az MZ2000 is támogatja a HDR10, HDR10+, a Dolby Vision, a HLG videókat és a fényképeket is nagy képdinamikával megjelentő HLG Photo formátumot, valamint tudja a Dolby Vision IQ és HDR10+ Adaptive funkciókat is.

Az MZ2000 továbbfejlesztett Filmmaker Mode funkciója jobban alkalmazkodik a környezeti fényviszonyokhoz a színhőmérséklet érzékelésével. A Panasonic magyarázata szerint: „például a melegen megvilágított körülményekhez a (szín)hőmérséklet csökkentésével, vagy a rendkívül világos környezetben a sötét árnyalatok élénkítésével”.

A Panasonic egy „Streaming 4K Remaster” algoritmust is kínál, amely állítása szerint javíthatja a nem 4K tartalmak felskálázását.

A játékosok lehető legjobb kiszolgálására az MZ2000 támogatja a HDMI 2.1 legfontosabb funkcióit, teljes 4K felbontással, akár 120 Hz-es képfrissítéssel, ultra-alacsony késleltetéssel és bemeneti késéssel (input lag), VRR-rel és AMD Freesync Premium kompatibilitással.

Panasonic MZ2000

Az MZ2000 az NVIDIA G-SYNC Compatible automatikus bemeneti késésoptimalizálást és VRR beállítást is támogatja. valamint bővül a játékfunkciók készlete az új „True Game Mode” beállítással és „forrás-orientált árnyalati leképezéssel”.

A Dolby Vision formátumú játék továbbra is a maximális 4K 60 Hz képminőségre korlátozott. Az MZ2000 még nem támogatja a HDMI 2.1 QMS, azaz gyors médiakapcsolás funkciót.

A beépített Dolby Atmos hangrendszer 2023-ra megújított Bass Booster algoritmusa menüből kiválasztva „mély, gyorsan reagáló mélyhangokat” biztosít. Van három új hangfókusz mód: A „Pinpoint Mode” a hangot egy adott pontra irányíthatja; az „Area Mode” a hangot a szoba egy meghatározott részén lévő emberek csoportjára irányíthatja; és a „Spot Mode”, amely egy helyen növeli a hangerőt, miközben mások továbbra is hallhatják a hangot.”

Az MZ2000 a Panasonic saját okos TV-s operációs rendszerének legújabb My Home Screen 8.0 verziója támogatja a főbb videó streaming szolgáltatásokat és az új fejlesztéseket, mint a Bass Booster vagy az új kisegítő lehetőségeket és a továbbfejlesztett myScenery funkciót. A korábbi TV-ken futó verziók 8.0-ra frissítését a cég nem tervezi.

A Panasonic MZ2000 Európában 2023 őszén jelenik meg, az árakat később teszik közzé. A további 2023-as TV-k bemutatásra később kerül sor.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .