Panasonic: ősszel jönnek az első Ultra HD TV-k

1. Oldal

A fontosabb TV gyártók közül már csak a Panasonic nem kínál Ultra HD TV készülékeket, de a Nikkei szerint a japán gyártó 127 és 216 centis (50 és 85 hüvelyk) közötti képméretű 4K LED/LCD TV-kkel készül piacra lépni.
A Panasonic már nem egy prototípus képernyőjével lépte túl a jelenlegi teljes 1080p felbontás határát, de ezek mindegyike a cég ikonikus plazma technológiájával készült. A tavalyi IFA kiállítás látogatói is megcsodálhatták a Panasonic és NHK együttműködéssel kifejlesztett 8K plazma képernyőóriást, valamint a 4K felbontású szemüveg nélküli 3D óriás plazmaképernyőt. Csakhogy a cég nem fejleszti tovább a plazmapaneleket.

Panasonic_4K_OLED2.jpg
Bemutatták viszont az év eleji CES 2013 kiállításon a Panasonic nyomtatással előállított 142 centis 4K OLED képernyőjét, amiből viszont csak két éven belül lehet piacképes OLED TV.

Így aztán érthető, hogy az ősszel piacra kerülő első Panasonic 4K Ultra HD TV-k él LED megvilágítású LCD készülékek lesznek.

Kapcsolódó linkek:

Philips: kiszivárogtatások az új 9000-es Ultra HD TV-ről
Panasonic: két éven belül piacon az OLED TV-k
Panasonic: idehaza is bemutatkoztak a 2013-as TV-k
Panasonic: nem fejlesztik tovább a plazmapaneleket
Panasonic: 142 centis 4K OLED panel nyomtatással előállítva
Panasonic szemüveg nélküli 3D óriás plazmaképernyő az IFA-n
Panasonic és NHK 8K felbontású plazma képernyőóriás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .