Pioneer: jönnek az SC-LX71 és SC-LX81 AV vevőerősítők

1. Oldal

A Pioneer két csúcskategóriás AV vevőerősítője, az SC-LX71 és az SC-LX81 októberben már kaphatóak lesznek a Pioneer Premium Partner szaküzletekben.
A Pioneer két AV erősítő csúcsmodellje ICEpower analóg kapcsolóüzemű (D osztályú) végerősítőikkel teljesítik a THX Select2 Plus (SC-LX71) illetve a THX Ultra2 Plus (SC-LX81) minősítés teljesítménykövetelményeit, s a gyártó ezeknek az erősítőknek a hangját is a londoni AIR Studios hangmérnökeivel együttműködve tökéletesítette.

Az új modellekben alkalmazott két korszerű Freescale digitális jelfeldolgozó (DSP) természetesen az összes korszerű digitális hangformátum, így a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio dekódolását is elvégzi, és a kétcsatornás audiojelekből diszkrét 7.1 csatornás surround hangot előállító „Neural-THX” hangfeldolgozást is. Az SC-LX81 egy mintavételi konvertert is tartalmaz a tökéletesebb hangreprodukció érdekében.

Mindkét AV vevőerősítőt felvértezték a gyártó saját, továbbfejlesztett „MCACC” mérőmikrofonos akusztikai kalibráló rendszerével, mely többek között 9 sávos hangszínszabályzóval, az állóhullámok kézbentartásával, digitális zajcsökkentéssel, valamint a mélyhangok fáziseltéréseit is kiküszöbölő teljes sávú fáziskontrollal a lehető legtökéletesebb és legkönnyebb beállítását garantálja.

Az SC-LX71 és SC-LX81 hálózati médialejátszók is egyben, mivel USB csatlakozón vagy helyi hálózaton (LAN) keresztül MP3, WMA, MPEG4-AAC, WAV, LPCM hangfájlok megszólaltatására is képesek, illetve nagyfelbontású JPEG, PNG, GIF képeket tudnak láthatóvá tenni a HDMI-n csatlakozó képmegjelenítőn. Az erősítők megfelelnek a DLNA (Digital Living Network Alliance) követelményeinek, valamint a Microsoft audio DRM tartalomvédelmi technológiának, ezért a médiatartalmak egy Windows Vista vagy Windows Media Connect programokat futtató PC-ről vagy laptopról is származhatnak. Az iPod csatlakoztatás révén a vevőerősítő távirányítójával és képernyőmenüjén szabadon navigálhatunk és választhatunk tartalmat a közkedvelt médialejátszóról is. A Pioneer „Sound Retriever DSP” technológiája igyekszik kiegészíteni és kompenzálni a tömörített fájlok (WMA, MP3, MPEG-4 AAC) audioadatait, s közel CD minőségű megszólalást biztosítani.

Pioneer_SC-LX81.jpg
Az SC-LX71 és SC-LX81 már 1.3a verziójú HDMI csatlakoztatással rendelkeznek. A négy ilyen bemeneten keresztül a 12-bites Deep Colour és a 1080/24p digitális videojelek átvitele is támogatott. A beépített Faroudja chip a bemeneti videojeleket 1080p-re tudja felskálázni. A CD-k jelbizonytalanságtól (jitter) mentes lejátszását szolgálja a gyártó saját PQLS azaz precíziós kvarczáródó rendszere, mely a gyártó új Blu-ray Disc lejátszóiról HDMI-n keresztül az erősítőbe érkező hangadatokat szinkronizálja.

A két AV vevőerősítővel több zónát lehet hang- illetve képjellel kiszolgálni. Az SC-LX81 két HDMI és egy második komponens videojel kimenettel rendelkezik így egy második képmegjelenítő illetve egy másik zóna látható el HD videojellel. Az erősítők kompatibilisek a „KURO LINK” (HDMI-CEC) vezérlési protokollal, és RS-232C porton keresztül is vezérelhetőek. Mindkét új AV vevőerősítőhöz LCD kijelzős tanítható távirányítót mellékelnek.

Az SC-LX71 419.900 forintba kerül majd, az SC-LX81 ára 549.900 Ft lesz.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: rövidesen kaphatóak az első KURO márkájú LCD TV-k
Pioneer: új polc és center hangsugárzó az EX sorozathoz
Pioneer: négy új Blu-ray Disc lejátszó még 2008-ban
Pioneer: új G9-es szeparált médiavevős KURO plazma TV-k és monitorok
Pioneer: három új alapkategóriás AV vevőerősítő 2008-ra
Pioneer: az új AV vevőerősítők végfokozatai stúdióminőségű hangot ígérnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .