Panasonic PT-AE2000E: az új teljes HD házi-mozi vetítő rövidesen kapható

1. Oldal

A Panasonic PT-AE2000E vetítőben már a legújabb Epson D7-es C² Fine képmodulátorok állítják elő a 1080p felbontású képet az elődmodellnél nagyobb fényerővel és kontrasztaránnyal.
A Panasonic PT-AE2000E a jelenleg is kapható elődmodell PT-AE1000E evolúciójának tekinthető, mely elsősorban az Epson Crystal Clear Fine LCD képmodulátorok új D7-es paneljeinek, és az új optikai rendszernek köszönhetően maximum 1.500 lumen fényerő előállítására képes és dinamikus kontrasztaránya eléri a 16.000:1-et.

Az új vetítő egyik újdonsága a „Detail Clarity Processor”, mely a bejövő képek frekvenciakarakterisztikáját háromdimenziósan (vízszintes, függőleges és az időtengely menti) analizálva és a szükséges képélességet változó mértékben adagolva állítja elő a természetes és életszerű képeket nagy részlettisztasággal. A színhelyességről a továbbfejlesztett „Pure Color Filter Pro” színszűrő gondoskodik, mely optikai beállítást alkalmazva éri el a három elsődleges szín legmagasabb szintű tisztaságát, és segít a mélyebb és tisztább feketék előállításában is. A színlefedettség a digitális filmiparban specifikáltaknak megfelelően tovább szélesedett.

Az új vetítőben is alkalmazzák a pixelek közötti látható réseket eltüntető „Smooth Screen” technológia immár harmadik generációs változatát, amit összehangoltak az új teljes HD optikai egységgel. A gyártó a jobb képstabilitás és a hatékonyabb beavatkozás érdekében eddigi dinamikus fényszabályzó íriszén is javított a fényrekeszsebesség finom lépésekben történő vezérlésével. Ezzel a vetítő írisze gyakorlatilag már képenként képes a legmegfelelőbb fénymennyiséget beállítani, ráadásul észrevétlenül biztosítva a sötétebb feketéket és világosabb fehéreket.

ptae2000.jpg
16-bites DSP-vel a PT-AE2000E képfeldolgozó rendszerén javítottak a legtöbbet, ami még finomabb árnyalati részletek és simább fényességátmeneteket reprodukálását teszik lehetővé. A vetítőbe professzionális szintű képbeállítási lehetőségeket építettek. Az egyik ilyen a megosztott képű beállítási mód, melyben a megfelezett képernyő egyik felén végezhetőek a beállítások, míg a másikon, mint referencián látható a beállítások hatása. A másik a már az elődmodellben is alkalmazott hullámforma monitor – ez leginkább csak a professzionális berendezésekben látható -, ami azt mutatja, hogy a vetítő milyen világosságszintet ad ki egy adott video forrásjelre. Ez a funkció most azt is automatikusan kiértékeli, hogy a forráskészülék teljes dinamikájú jelet ad-e ki, és ennek megfelelően gyorsan optimalizálja a házi-mozi beállítást. A felhasználók grafikai megjelenítésben könnyedén átláthatják az általuk elvégett színbeállításokat is.

A fentieken kívül működik a vetítőben a „Cinema Color Management” funkció is, mely több mint egymillió különböző szín egyedi korrekciójára ad lehetőséget. A PT-AE2000E a filmprodukciós stúdiók által megkövetelt kép-üzemmódokat is tartalmaz.

ptae2000_csatik.jpg
A PT-AE2000E egyéb csatlakozói mellet már három HDMI bemenettel rendelkezik. Felállítása és beüzemelése a kétszeres nagyításátfogású motoros és széles tartományban eltolható lencséjének köszönhetően egy helyiségben sem okozhat gondot. A 305 centis (120 inch) kép tőle 3,6 méter és 7 méter között elhelyezett vetítővel állítható elő, és függőlegesen 100%-al, vízszintesen 40%-al tolható el. Az elődmodellnél már megismert fekete ház könnyen elérhető részein, akár a mennyezetre szerelt vetítőn is gond nélkül cserélhető a légszűrő és a lámpa.

A PT-AE2000E hamarosan kapható lesz egész Európában, de ára egyelőre ismeretlen.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic PT-AX200E: új 3LCD házi-mozi vetítő játék képmóddal
Epson: már tömeggyártásban az új D7-es teljes HD felbontású LCD panel
Új technológiájú Epson LCD panelek vetítőkbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .