Panasonic TX-32LX500: lehetne még finomítani

Jellemzők, szolgáltatások
A TX-32LX500 a Panasonic VIERA LCD TV-k csúcsmodellje. A nagyfelbontású panellel és a teljesen digitális HDMI csatlakozással rendelkező HD-ready készüléket teszteltem.

A TX-32LX500 a megfelelő nagyfelbontású videojel formátumok csatlakoztatási lehetősége és az 1366×768 pixel felbontású WXGA LCD panel miatt joggal viseli a HD-ready megjelölést. A panel specifikált kontrasztaránya 800:1, felületi fényesség 500 cd/m2. A képpontok állapotváltási idejét nem adták meg hivatalosan, de korábbi sajtóközlemények 14 milliszekundumról szóltak.

A készülékben alkalmazott képfeldolgozó elektronika mindenegyes képpont mindhárom különböző alapszínű „alképpontját” külön-külön vezérli, így még tökéletesebb átlós vonalakat és tisztább kontúrokat képes létrehozni. A színmélységet és a fényességet 3D színkezelés optimalizálja, s működik egy C.A.T.S. elnevezésű automatikus kontrasztnövelés is. A jelfeldolgozás része a képzajok és tömörítési hibák csökkentése, a világosság- és színjelek szétválasztásáról 3D fésűszűrő gondoskodik.

Ez a készülék nem egyszerűen csak egy LCD TV, de tulajdonképpen multimédiás lejátszónak, sőt felvevőnek is tekinthető. A PCMCIA és SD kártyanyílások segítségével kilenc különbözőféle memóriakártyáról jeleníthetőek meg nagyfelbontású JPEG képek a képernyőn. MPEG4 tömörítéssel többféle minőségben még videó is rögzíthető az SD memóriakártyákra (az 1GB kapacitásúra a legjobb felbontásban 1 óra 50 perc, a legtakarékosabb módban pedig 21 óra 20 perc). Ugyanebben a formátumban a gyártó DVD felvevőivel vagy D-Snap kameráival SD kártyára készült felvételek természetesen le is játszhatóak a TV nyílásába dugva.

Nagyon hasznos, hogy a TV adás képe mellett láthatóvá tehető a képernyőn valamely másik bemenet vagy a teletext képe (kép a képen, két kép, kép a képen vagy kép és text).

A TX-32LX500 „Smart Sound” hangsugárzó rendszere 2 db 8 centis mélyhangszóróból és 4 db további hangszóróból áll, amit 2x10W teljesítménnyel hajtanak meg. A zenei és beszéd hangzásmódok mellett bekapcsolható egy térhangzás funkció is.

A készüléken természetesen működik egy 2000 oldalas 2.5 szintű TOP/FASTEXT teletext is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .