Sony: 30 dollár lesz egy műsoros Blu-ray Disc

1. Oldal

Bár a Blu-ray Disc lejátszók többe kerülhetnek majd, mint a HD-DVD lejátszók, a nagyfelbontású filmek árai e lemezformátumokon nagyon nem térnek majd el egy mástól.
A Sony Pictures Home Entertainment elnöke Benjamin Feingold a héten azt mondta az új kiadású lemezek 23,45 USD, a katalógus kiadások 17,95 USD nagykereskedelmi árakon kerülnek majd a stúdiótól a viszonteladókhoz. Ez azt jelenti, hogy az ennek megfelelő legmagasabban készpénzes jegyzett árnak 34,95 illetve 29,95 dollár körül kell alakulnia.

Más stúdió még nem tett közzé kiskereskedelmi árakat új filmmegjelenései kapcsán, de a Warner Home Video által a rivális HD-DVD formátumban megjelentetni tervezett katalógus kiadványainak ára szintén 29,95 USD lesz.

Ezek az árak 15-20%-al magasabbak, mint a jelenlegi DVD árak, de hasonlóak, mint az DVD formátum megjelenésekor, 1997-ben tapasztalt mozik árai.

Az is világos, hogy a korábban drágának jósolt nagyfelbontású formátumban megjelenő lemezek, azért lettek egyszeriben megfizethetőek, mert a versengő táborok közötti csata közepette, egyikük sem akar piacilag hátrányba kerülni a másikkal szemben.

A kiskereskedelmi forgalmazás erősítése érdekében azonban az első Blu-ray Disc lemezeket csak olyan válogatott boltokban lehet majd megvásárolni, melyek a lejátszásukhoz szükséges hardvert is kínálnak. Ez nyilvánvalóan bosszantja majd a csak műsorforgalmazással és kölcsönzéssel foglalkozó cégeket, melyek közül néhányan – mint a Netflix és a Movie Gallery – már bejelentették, hogy várják az új formátumú filmeket, és készek azok fogadására, készletezésére, amint azok kaphatóak lesznek.

Hitch_BD.jpg„Szándékunk az, hogy filmek és megjelenések olyan kritikus tömegét hozzuk létre a kiskereskedelemben, ami a szoftver és a hardver fokozódó elérhetőségét és bőségét mutatja a piacon”, nyilatkozta Feingold, majd hozzátette: „Kezdetben nincs értelme szoftvert kihelyezni olyan üzletekbe, melyek nem tartanak hardvert.”

Ugyanakkor a Blu-ray Disc hardvereket forgalmazók is hiányra számíthat. „Azt hiszem a legnagyobb kihívás valójában a hardverellátás lesz, a lézerek és az áramköri készletek szűkös elérhetősége miatt”, mondta Feingold. „Azt gondolom kezdetben valószínűleg a hardver elosztásra kerül,”

Az első hullámban Blu-ray Disc-en megjelenő katalógus címek a következőket tartalmazzák majd: Az ötödik elem, Dracula, Desperado, Pár dollárral többért (MGM), A randiguru, Repülő tőrök klánja, Lovagregény, A pofonok földje, Az utolsó valcer (MGM), Szenvedélyek viharában, A kaptár 2., Robotzsaru (MGM), Értelem és érzelem, Lopakodó, A Lény (MGM), S.W.A.T. – Különleges Kommandó, Terminator (MGM) és XXX. A Sony új megjelenései között lesz majd az Underworld: Evolution, melynek DVD és Blu-ray változata együtt jön ki várhatóan a nyár elején.

Az első HD-DVD filmek március 28-án kerülnek az üzletek polcaira.

Kapcsolódó linkek:

CES 2006: „A Blu-ray Disc (is) kész”
CES 2006: HD-DVD lejátszó feláron a Blu-ray Disc lejátszókhoz képest
CES 2006: Warner és Universal HD-DVD-k márciusra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .