Panasonic: új VIERA Connect alkalmazások 2012-re

1. Oldal

A Panasonic VIERA Connect platformjához egy sor új alkalmazást és szolgáltatást jelentett be, de sajnos ezek nem mindegyike érhető el a Magyarországról, a 3D demótartalmakat kínáló VIERA 3D World viszont igen.
A Panasonic idén még több videós tartalmat, közösségi funkciót és egyéb helyi szolgáltatást elérő alkalmazásokkal szeretné bővíteni a Smart VIERA készülékek VIERA Connect platformját.

Az ebben a hónapban bevezetett új alkalmazások között megtalálható a YouTube on TV, ami a YouTube-hoz és annak HD tartalmaihoz biztosít TV-kre optimalizált hozzáférést.

Sajnos Magyarországon nem elérhető, de ugyancsak új alkalmazás a részletes programinformációkat kínáló Rovi TotalGuide (Rovi Guide), valamint csak az Egyesült Királyság és Írország számára gyárilag telepített Netflix, amely a legújabb filmek és videók internetről történő lejátszását teszi lehetővé.

Panasonic_VIERA_Connect.jpg
A VIERA Connect fejlesztői portálon keresztül készült új alkalmazások között lesz még a 45.000 karaokedalhoz hozzáférést biztosító Red Karaoke, a Viaway videoportál, a több mint 90 indiai tévé- és VOD (online video kölcsönző) csatornához hozzáférést biztosító Yupp TV és a Snagfilms. A Panasonic VIERA Connect fejlesztői portál egyébként a külső fejlesztők bevonása céljából jött létre, melyen VIERA Connect API alkalmazásprogramozási felületet, műszaki információkat és segítséget biztosít olyan külső szakembereknek, akik szívesen készítenének alkalmazásokat a VIERA Connect platformhoz.

Az év folyamán a Smart VIERA készülékek vásárlói a következő alkalmazásokra számíthatnak:

Az Eurosport Player, amely Európa 14 országában (sajnos Magyarország nem tartozik ezek közé) biztosítja a népszerű sportcsatorna élő online közvetítését, elsőként a Smart VIERA televíziókban lesz elérhető. Az Eurosport Player jóvoltából az Eurosport tévécsatornái által közvetített főbb sportesemények nézhetőek előfizetés mellett.

Az Európa-szerte bevezetendő France 24 alkalmazás a FRANCE 24 csatorna, valamint a hozzá tartozó globális műsorok (riportok, talkshow-k, magazinok stb.) francia és angol nyelven történő megtekintését teszi lehetővé a csatlakozó tévénézők számára.

A 3doo Európa első teljes egészében 3D videós tartalmakat nyújtó platformja. A 2011-es és 2012-es 3D képmegjelenítésre alkalmas VIERA Connect készülékek felhasználói férhetnek hozzá az izgalmas élő eseményekhez és 3D filmekhez.

Márciustól VIERA 3D World néven a 3D csatornát is kínál a Panasonic a VIERA Connect felhasználóknak, amelyen folyamatosan háromdimenziós videós tartalmak várják őket.

A kizárólag a Panasonic által bevezetendő Myspace TV olyan új szolgáltatás, amely közösségivé és felhasználó-központúvá teszi a televíziózást azáltal, hogy a nézők a virtuális térben felkutathatják, megoszthatják és véleményezhetik kedvenc tévéműsoraikat. Kezdetben a Myspace TV csak a zenére összpontosít majd, hozzáférést biztosítva egy 100 000 zenei videót és 42 millió zeneszámot tartalmazó könyvtárhoz, később azonban a zenén túl film-, sport- és reality csatornákkal is bővíti kínálatát.

A Disney Publishing és a Panasonic között folynak a tárgyalásokat Disney Publishing Worldwide alkalmazás elindításáról, amely a VIERA Connect platformon keresztül Hamupipőkét, Mickey egeret és sok más Disney figurát felvonultató interaktív történeteket és képregényeket tartalmazó könyvtárhoz biztosíthat hozzáférést a családoknak.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: a 2012-es LED LCD TV kínálat
Panasonic: íme, a 2012-es plazma TV kínálat
Panasonic: 2012-es Blu-ray 3D lejátszók FLAC támogatással
Panasonic Smart VIERA HDTV-k a CES 2012 kiállításon
Nagyobb és okosabb Panasonic LCD és plazma TV-k 2012-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .