Marantz: a 2020-as SR szériájú „8K-ready” AV erősítőkről

Bejelentette a Marantz is új SR szériájú SR5015, SR6015, SR7015 és SR8015 AV erősítőit, 8K videojelet is továbbító HDMI csatlakozással.


Akárcsak az új Denon X széria az új Marantz SR szériájú AV vevőerősítők is kínálnak majd a HDMI 2.1 specifikációnak megfelelő csatlakozást, dedikált „8K” HDMI bemenetükön át pedig a 8K/60Hz és 4K/120Hz felbontású illetve képsebességű videókat is továbbítják. Mindehhez a márka jól ismert igényes hangminősége társul.

A 2020-as Marantz AV vevőerősítőkből sem hiányoznak a Hyper Dynamic Amplification Module (HDAM) áramkörök optimális pontosságot biztosítva a nagy felbontású hangok széles dinamikatartományához. Az alacsony impedanciájú meghajtásnak köszönhetően az SR széria hangsugárzók széles választékával kínál stabil működést. A korszerű sokcsatornás házimozi alkalmazásokhoz az SR8015 támogatja majd a DTS:X Pro-t is, ami 7.2.6 vagy 9.2.4 hangsugárzó-konfiguráción teszi élvezhetővé az akár 13 csatornás DTS:X dekódolású hangot például IMAX Enhanced filmekről. Mindez a külső erősítéssel kiegészített 13.2 csatornás hangfeldolgozásnak köszönhető. A DTS:X Pro később az év során egy firmware-frissítéssel kerül fel az erősítőre. Az új széria modelljei támogatják a Dolby Atmos, a Dolby Atmos Height Virtualization, a DTS:X, a DTS Virtual:X 3D hangformátumokat illetve virtualizációs technológiákat. Az SR5015 kivételével mindegyik megfelel az IMAX Enhanced programnak, az SR7015 és SR8015 pedig az Auro-3D dekódolást is tudja.

A Marantz SR6015, SR7015 és SR8015 modellek „előerősítő” módja tiszta jelutat és a határolási szintek tekintetében nagyobb toleranciát biztosít azáltal, hogy lekapcsolja a belső erősítőket, ha a készüléket AV processzorként használjuk és az összes hangsugárzót külső erősítők hajtják meg.

A már említett „8K” HDMI bemenet mellet az összes többi is kompatibilis a HDR10, HDR10+ és Dolby Vision (Dynamic HDR) valamint a HLG HDR formátumokkal és képes továbbítani a legteljesebb minőségű 4:4:4 Pure Color színkódolású és BT.2020 színtérleírású videókat is. A HDMI csatlakozás támogatja a gyors és zavartalan médiakapcsolás (QMS) funkció valamint az élvezetesebb és eredményesebb játékot szolgáló automatikus alacsony késleltetésű módot kapcsoló (ALLM), a gyors képátvitelt szolgáló (QFT) és a változó képfrissítési gyakoriságot lehetővé tevő (VRR) funkciókat. A Marantz SR széria AV vevőerősítők képesek a meglévő HD és 4K tartalmak 8K felskálázására és támogatják a nagyobb sávszélességet kínáló audió retúrcsatornát, az eARC-t, ami tömörítetlen és objektumalapú 3D hangot továbbít a TV-től az erősítőbe egyetlen HDMI kábelen.

Mindegyik új Marantz erősítő képes az ismert nagy felbontású és veszteségmentes audiofájlok, valamint DSD 2,8 MHz és 5,6 MHz zenék dekódolására. Támogatott többek között a Spotify, az Amazon Music HD, a TIDAL és a TuneIn zenei streaming szolgáltatások illetve internetes rádió. A zenék lejátszhatóak okos eszközökről vagy médiaszerverekről. A beépített HEOS technológiával vezeték-nélkül közvetíthető a zene az otthon több helyiségében elhelyezett kompatibilis HEOS komponenseken. A Marantz SR szériájú AV vevőerősítők Roon Tested minősítésűek, így könnyen kezelhető a zenetár a PC-n vagy okos eszközön működő Roon zenei interfésszel akár az Apple Airplay 2 protokollon keresztül vagy egy Roon Core eszközzel összekötve. Az erősítők előlapi USB portján át lejátszhatóak az MP3 és nagy felbontású (WAV, FLAC, ALAC és DSD 2,8/5,6 MHz fájlok) hangformátumok.. Az lakklemezek rajongói lemezjátszójukat az erősítők megfelelő bemenetéhez csatlakoztathatják.

Az automatikus beállításhoz és szobai kalibrálásához az SR5015 az Audyssey MultEQ XT technológiáját alkalmazza, míg a széria többi modellje a fejlettebb Audyssey MultEQ XT32-őt az alacsony frekvenciákat kezelő (LFC) és Sub EQ eljárásokkal. A beállítások még ügyesebben végezhetőek el a külön megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazással. A Marantz is kínál úgynevezett „Dual Speaker Preset Memory” funkciót, mellyel bármikor válthatunk két előre beprogramozott és kalibrált hangsugárzó-konfiguráció között.

Az új AV vevőerősítők „HDMI Multiple Input Assign funkciójával a felhasználók több audioforrást is meghallgathatnak, miközben ugyanaz a videó jelenik meg a képernyőn. Az „All Zone Stereo Mode” vagy a „Party Mode” mostantól menthető „Smart Select” néven, hogy a zene a fő helyiségben és a második zónában is szinkronban szólaljon meg.

A 2020-as Marantz SR szériájú AV erősítők főbb jellemzői:

SR5015

SR5015 DAB

SR6015 SR7015 SR8015
7 végerősítő egyenként 180W teljesítménnyel, EI trafó 9 végerősítő egyenként 185W teljesítménnyel, EI trafó 9 végerősítő egyenként 200W teljesítménnyel, EI trafó

11 egypaneles végerősítő egyenként 205W teljesítménnyel, toroid trafó, rézbevonatú ház

Áramvisszacsatolt topológia, HDAM technológia, Pure Direct, minőségi alkatrészek, MDAX2 tömörített audiojavítás

Aranyozott RCA csatlakozók, Órajel-pontatlanság (Jitter) csökkentő

3D térhangzás technológiák: Dolby Atmos, Dolby Height Virtualization, DTS:X, DTS Virtual:X

IMAX Enhanced dekódolás

Auro 3D Auro 3D (13 csat.)

DTS:X Pro (frissítéssel)

7.1 csatornás jelfeldolgozás és előerősítő-kimenet

11.2 csatornás jelfeldolgozás és előerősítő-kimenet 13.2 csatornás jelfeldolgozás és előerősítő-kimenet
Audyssey MultEQ XT,
Dynamic EQ és Volume

Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT
Dynamic EQ és Volume

Audyssey APP támogatás; Két tárolt Audyssey konfiguráció (Dual Audyssey Preset Memory)

6 be/2 ki HDMI 7 be/2+1 zóna ki HDMI

7+1 előlapi be/2+1 zóna ki HDMI

8K/60Hz, 4K/120Hz, 4:4:4 színkódolt videojeltovábbítás, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG, Dynamic HDR, 3D és BT.2020 kompatibilitás, ALLM, VRR, QMS, QFT és eARC támogatás a HDMI 2.1 specifikációnak és HDCP 2.3 másolásvédelemnek megfelelően

Analóg -> HDMI konverzió, 8K felskálázás HDMI bemenetekről HDMI kimenetre; HDMI jeltovábbítás készenléti állapotban

Lemezjátszó előerősítő bemenet beépített magas minőségű HDAM előerősítővel

32 bites AKM AK4458 D/A konverter;
Tömörítetlen, akár 192kHz/24bit-es ALAC, FLAC HD és WAV valamint DSD (2,8/5,6MHz) Hi-Res Audio lejátszás USB porton és hálózaton át

Integrált HEOS Wi-Fi többszobás zenei streaming technológia;
TuneIn internet rádiók, Spotify Connect, Amazon Prime Music, Deezer, Tidal és más zenei szolgáltatások;
Internet rádiók, Spotify Free és Premium, Amazon Music, Deezer, Tidal és más zenei szolgáltatások;
AirPlay 2 kompatibilitás; Roon Tested minősítés;
Android/iOS/Amazon Kindle Remote APP távvezérlő alkalmazás;
Bluetooth zenei streaming és Bluetooth adó;
Hangvezérlés Amazon Alexa, Google Assistant és Apple Siri hangsegédletek támogatása

Grafikus kezelőfelület; ISF minősítés; Telepítésasszisztens; Smart Select

999 € ill. 1.029 €
(kb. 355.000 Ft. ill. 365.000 Ft.)
1.499 €
(kb. 530.000 Ft.)
1.999 €
(kb. 710.000 Ft.)

3.199 €
(kb. 1.135.000 Ft.)

Az új Marantz SR szériájú AV erősítők adatlapjai az alábbi linkeken érhetőek el:

SR5015DAB
SR5015
SR6015
SR7015
SR8015

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .