Philips: Essense LCD TV, mint egy kép a falon

1. Oldal

A Philips 42PES0001D TV külső csatlakozó, képfeldolgozó és vevőegysége egyetlen kábellel kapcsolódik a teljes HD felbontású és mindössze 38 mm vastagságú képernyőhöz, amely így valóban szinte a falhoz simulva szerelhető fel.
A Philips mai sajtótájékoztatóján idehaza is bemutatkozó „Essense” fantázianevű 42PES0001D típusjelű LCD TV nemcsak karcsú képernyője és designja, de az alkalmazott képalkotó technológiáknak köszönhető magas képminősége miatt is figyelemreméltó készülék.

Philips_42PES0001.jpg
A 107 cm képátlójú képernyő minimalista designt követ. A képet övező feketére fényezett alumínium keret annyira keskeny a kép méretéhez képest, hogy szinte nem is érzékelhető. A képernyő 38 mm-es vastagsága pedig oly csekély, hogy falra szerelve tényleg olyan, mint egy kép. A szintén igen karcsú és leszerelhető hangsugárzó a képernyő alatt kapott helyet. Nagyon ötletes a képernyő teljesen a falhoz simuló felszerelésére szolgáló tartószerelvény. Ez a falra csavarozható tartósín enyhén görbül, s így ha nem is sikerül azt tökéletesen felszerelni, a készüléket még be lehet állítani vízszintesen.

Philips_42PES0001_falra.jpg
A képernyőt és a külső egységet, mely a további készülékek csatlakoztatását, a képfeldolgozást és a tévévételt biztosítja, mindössze egyetlen kábel kapcsolja össze. Ez a kábel a kép- és hangjelek továbbításán kívül biztosítja a képernyő tápellátását is, tehát nincs szükség külön tápkábelre.

A 42PES0001D a Philips legkorszerűbb képfeldolgozó és képminőséget fokozó technológiáit vonultatja fel. A Perfect Pixel HD Engine videoprocesszor 500 millió képpont/mp jelfeldolgozási sebességével és a képfeldolgozás minden elemét érintő pixelszintű képjavító algoritmusaival természetes részletességet, élénk színeket és egyenletes, természetes mozgásmegjelenítést ígéri szabvány- és nagyfelbontású jelekkel valamint multimédiás tartalmakkal egyaránt. A 3 színcsatorna (RGB) 17 bites színfelbontása 2250 trillió színárnyalat kezelésére képes, és az élénk színek mellett speciális algoritmus gondoskodik a természetes bőrtónusokról és finom színárnyalatokról. A Perfect Natural Motion technológia az egyenletes mozgásmegjelenítést szolgálja. Az eljárás a képen zajló mozgásokat megbecsülve jeleníti meg az SD (DVD) és 1080/24p HD (Blu-ray Disc) mozifilmeket, kiküszöbölve az azoknál esetleg fellépő egyenetlen mozgást képrángatózást. A megkétszerezett 100Hz Clear LCD képfrissítés a mozgókép elmosódását csökkenti, a mozgásfelbontást javítja, és ezzel a készülék úgynevezett észlelt élelmosódás-szélességgel (BEW) mért válaszideje 2 milliszekundum.

A képfeldolgozás és a képtartalomtól függően vezérelt háttérvilágítás révén a készülék magas 66.000:1 dinamikus kontrasztarányt produkál. Az 1920×1080 pixel felbontású LCD panellel és az egyéb feltételek teljesítésével a készülék joggal viseli a HD-ready 1080p megjelölést.

A külső egység két SCART, komponens (YPbPr, plusz sztereo audio), VGA PC, S-Video és kompozit videojel bemenetei mellett három 1.3a verziójú HDMI bemenettel is rendelkezik, melyek a HDMI-CEC kompatibilis „EasyLink” elnevezésű vezérlési funkciót is tudják. Az USB csatlakozón és a DNLA minősítésnek megfelelő helyi hálózati (LAN) kapcsolaton keresztül pedig MP3, JPEG, MPEG1 és MPEG2 multimédiaformátumok érhetőek el és játszhatóak le.

A 42PES0001D beépített DVB-T tunere sajnos MPEG4 tömörítésű HDTV adások vételére nem alkalmas, talán ha majd lesz a modellből „H” típusjel végződésű változat. A készülék elvileg már idehaza is kapható 449.990 Ft-ért.

Kapcsolódó linkek:

Philips: 42PFL9803H LCD TV LED háttérvilágítással
Philips: 7000-es LCD TV-k igényes műszaki tartalommal és stílusos külsővel
Philips: már kaphatóak az új innovatív és kifinomult 9000-es LCD TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .