Sony: BRAVIA EX1 LCD TV vezeték-nélküli nagyfelbontású jelátvitellel

1. Oldal

A Sony BRAVIA EX1 LCD TV-k képkeretet idéző, falra akasztható képernyője és külső vevőegysége között tehát nincs a látványt elcsúfító kábel, s a gyártó korszerű képfeldolgozó és 100Hz-es képfrissítési technológiái gondoskodnak a képminőségről.
A 102, 117 és 132 centis (40, 46 és 52 inch) képátlójú Sony BRAVIA EX1 LCD TV-k képernyője ugyanazt a formatervet követi, mint a BRAVIA E4000-es készülékek. Az LCD panelt gyöngyház fehér paszpartu övezi, amit vékony ezüst vagy fekete keret zár le, így a falra akasztott képernyőn megjelenő kép igazi festményre hasonlít.

Sony_EX1_Live_Style.jpg
A design lehetőségeit a Képkeret üzemmódban lehet kihasználni, mely nagyfelbontású állóképek megjeleníthetését teszi lehetővé gazdag meleg színekkel és különleges részletességgel, a normál tévénézési üzemmódhoz képest csökkentett fényerővel – és 35%-kal kevesebb energiát fogyasztva – a valódi festmények hatását keltve. A képet választhatjuk a készülékben tárolt műalkotásokból, vagy egy USB memóriáról. A PhotoTV HD üzemmód pedig kifejezetten a digitális fényképek HD minőségű megjelenítésére szolgál.

BRAVIA_1080_wireless_logo.jpgA BRAVIA EX1 specialitása a szokványos tévékhez képest, hogy nincsenek a képernyőhöz csatlakozó jelkábelek. A „BRAVIA 1080 Wireless” technológiának köszönhetően egy szupergyors vezeték-nélküli jelátvitel gondoskodik a nagyfelbontású audiovizuális jelek valósidejű továbbításáról a különálló médiavevő egységtől a képernyőhöz. Az antennakábel, a DVD/Blu-ray lejátszó, a játékkonzol és az egyéb készülékek mind a médiavevőhöz csatlakoznak, amit bárhol el lehet helyezni a szobában. Az új rádiófrekvenciás távirányítóval még a szekrénybe elrejtett médiavevő is vezérelhető.

A BRAVIA EX1 képminőségét a teljes HD felbontású 10-bites meghajtású LCD panel valamint az elismert BRAVIA Engine 2 jelfeldolgozó processzor és képfeldolgozó technológia garantálja, mely valósidőben képről képre javítja annak minden tulajdonságát. A képernyő élénk színeihez a jelfeldolgozáson kívül hozzájárul a széles színskálát és mélyebb, tisztább elsődleges színeket produkáló háttérvilágítás is, s ami lehetővé teszi az x.v.Colour színtérleírású színek előállítását is. Magas dinamikus kontrasztarány érhető el a vezérelt háttérvilágítással, de ugyanezt a beépített fényérzékelővel szabályozva energia-megtakarítás is elérhető.

A gyors képmozgások felbontásának javítására szolgál a „Motionflow 100Hz” technológia, mely az eredeti képkockák közé beillesztett, a köztes mozgásállapotot reprezentáló interpolált képkockákkal kétszerezi meg képfrissítést. Az élesebb képek érdekében egy képelmosódás csökkentő eljárás mindenegyes eredeti képet feljavít.

A 24p True Cinema technológiának köszönhetően a készülék kadenciahelyesen jeleníti meg a Blu-ray filmek másodpercenként 24 képkockás videojel formátumát.

Sony_EX1_MBT-W1.jpg
A BRAVIA EX1 négy HDMI bemenettel rendelkezik (1 a képernyőn, 3 a MBT-W1 médiavevőn). Ezeken keresztül működik a BRAVIA Sync (HDMI-CEC kompatibilis) funkciót is, vagyis a távirányító egy gombnyomásával az összes csatlakoztatott kompatibilis berendezés vezérelhető.

A médiavevőbe MPEG4 AVC-HD vételre is alkalmas digitális földfelszíni DVB-T és kábeles DVB-C tunert építenek. Vagyis a készülék a hazai MinDig TV szolgáltatást is képes venni.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a BRAVIA ZX1 a világ legvékonyabb LCD TV-je
Sony: BRAVIA Z4500-as LCD TV-k 200Hz-es képfrissítéssel
Sony: BRAVIA X4500-as és W4500-as új csúcskategóriás LCD TV-k
Sony: a hazai piacon már kapható DVB-T HDTV vételre alkalmas LCD TV-k
Sony: BRAVIA V4500-as LCD TV-k beépített HDTV tunerrel
Sony: BRAVIA S4000-es LCD TV-k a széles vásárlói kör számára
Sony: a BRAVIA E4000-es LCD TV akár egy festmény
Sony: BRAVIA W4000-es LCD TV-k képkeret üzemmóddal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .