Pioneer: a 2010-es új AV vevőerősítőkről

1. Oldal

A Pioneer júniustól öt új AV vevőerősítőt kínál majd, amelyek közül a VSX-1020, VSX-920 hét, a VSX-820, VSX-520, VSX-420 pedig öt végfokozattal rendelkezik, és a legutóbbit kivéve mindegyik képes az 1.4-es HDMI csatlakoztatásra.
A Pioneer új AV vevőerősítői közül tehát a legolcsóbb VSX-420-at kivéve már mindegyik 1.4-es verziójú HDMI csatlakozással rendelkezik, amely támogatja a 3D képformátumok átvitelét. A belépő modellt kivéve az összes új erősítőbe beépítik a HD hangformátumok bitfolyamainak dekódolását is.

VSX-1020
VSX-1020


A VSX-1020, VSX-920 modellek internetes rádiók 8-320 kbit/sec közötti adatátviteli sebességű, WMA illetve MP3 kódolt műsorának vételére is alkalmasak. A 24 beprogramozható internetes rádióállomás „stream” vagy „play list” típusú egyaránt lehet, és szerkesztésük a távirányító, egy USB-s billentyűzet vagy egy webes kezelőfelület segítségével egyaránt elvégezhető.

A VSX-420-at kivéve mindegyik új modell alkalmas Bluetooth vezeték-nélküli hangot fogadni az opcionális AS-BT100 adapterrel. A VSX-1020, VSX-920 ezen felül a világon először a Bluetooth „Sub Band Code” hangtömörítése okozta minőségromlást is képes korrigálni, a „Sound Retriever Air” hangrestauráló eljárással, amely egyrészt csökkenti a tömörítés mellékhatásait, másrészt a digitális zajt is, javítva ezzel a jel/zaj viszonyt.

VSX-920
VSX-920


A VSX-1020, VSX-920, VSX-820 vevőerősítők az iPhone/iPod mobil zenelejátszók használatát támogatandó digitális csatlakozást kínálnak a lehető legjobb hangminőség érdekében, a képernyőn megjelenítik az albumok borítóját segítve ezzel a zenei tartalmak közötti tallózást. A Video/USB kábellel videolejátszás is lehetséges ezeken a modelleken.

Az iPhone/iPod Touch a VSX-1020, VSX-920 grafikus kezelőfelületeként is használható, amihez csak egy „iControlAV” elnevezésű alkalmazást kell letölteni a mobileszközökre. A két modell a HDMI-CEC protokoll segítségével is vezérelhető, és távirányítójuk tanítható is. A VSX-820-hoz előre programozott távirányítót mellékelnek.

VSX-820
VSX-820


A VSX-1020, VSX-920 hangszekciójában működik a PQLS, azaz a precíziós kvarc-záródó rendszer, amely kompatibilis Pioneer Blu-ray lejátszót csatlakoztatva tökéletesebb hangminőségű sztereo CD lejátszás valósít meg. A technológia kiküszöbölve a digitális jelek időzítési bizonytalanságát (jitter) a lehető legjobb hangminőségű D/A átalakítást biztosítja.

Ami az MCACC sokcsatornás automatikus mérő és kalibráló rendszert illeti, a VSX-1020, VSX-920 annak fejlettebb változatát, a többi új modell az alapváltozatot kapták. Ez azt jelenti, hogy a két drágább erősítő mérési és beállítási adatai eltárolhatóak egy USB memóriakulcson és átvihetőek egy PC-re, ahol azok grafikusan megjeleníthetőek. Mindegyik új AV vevőerősítő tudja a fáziskontrol funkciót.

VSX-520
VSX-520


A VSX-420-at kivéve, az új AV vevőerősítők rendelkeznek a Dolby Pro Logic IIz dekódolással, amely két front magassági hangsugárzó csatornát állít elő. A VSX-820, VSX-520 modellek előerősítő kimeneteket nyújtanak erre a célra. A VSX-1020, VSX-920 esetében a front magassági hangsugárzók, vagy a „Wide Surround Movie” illetve a „Wide Surround Music” hangzásmódokban a front hangteret szélesítő hangsugárzók a „Speaker B” csatlakozókhoz köthetőek, ha nincsenek hátsó surround hangszórók. A két modell összesen 13 DSP hangprogrammal rendelkezik.

A VSX-1020, VSX-920 az analóg és digitális videojeleket átalakító, felskálázó és 1080p HDMI jellé konvertáló videoprocesszorral is rendelkezik.

A VSX-1020 összesen 6, köztük egy előlapi HDMI bemenettel rendelkezik.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: információk a 2010-es új belépő AV vevőerősítőkről
HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .