Pioneer: az új AV vevőerősítők végfokozatai stúdióminőségű hangot ígérnek

1. Oldal

A Pioneer Europe által előzetesen bejelentett négy új AV vevőerősítő, az SC-LX81, SC-LX71, VSX-LX51 és VSX-1018AH méltó társa a gyártó 2008-as KURO TV-knek és Blu-ray Disc lejátszóinak a tökéletes kép és hang előállításában.
A Pioneer zászlóshajó AV erősítője a Susano SC-LX90 nyomdokain haladva az SC-LX71 és SC-LX81 is az ICEpower analóg kapcsolóüzemű (D osztályú) végerősítő technológiát alkalmazó „Direct Energy HD Amplifier” egységeknek köszönhetik robusztus, mégis valósághű hangminőségüket. Az SC-LX71 megfelel majd a „THX Select2 Plus”, SC-LX81 a „THX Ultra2 Plus” teljesítménykövetelményeinek is. Ehhez járul az iparág vezető digitális jelfeldolgozása (DSP), és a már hagyományosnak mondható a londoni AIR Studios által kalibrált hangzás. Az erősítők természetesen dekódolják az összes korszerű hangformátumot (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio). Mindkét AV vevőerősítő rendelkezik a gyártó saját továbbfejlesztett „MCACC” mérőmikrofonos beállító rendszerével az állóhullámok kézbentartásával és digitális zajcsökkentéssel, valamint teljes sávú fáziskontrollal, mely kiküszöböli a basszusok fáziskésését. Az új erősítőkben megtalálható a kétcsatornás hangformátumokból diszkrét 7.1 csatornás surround hangot előállító „Neural-THX” is. Az SC-LX81 az eredetit még tökéletesebben reprodukáló hangzás érdekében tartalmaz egy mintavételi konvertert is.

Pioneer_LX Series.jpg
A Pioneer ezen új AV vevőerősítőin már az 1.3a verziójú HDMI csatlakoztatást alkalmazza 12-bites Deep Colour támogatással. A beépített videoprocesszor 1080p képfeldolgozásra képes és a Faroudja chip is 1080p videojel skálázásra képes.

A Pioneer a zenei CD-k jelbizonytalanságtól mentes lejátszásáról és dinamikus hangjáról is gondoskodik. Az új Blu-ray Disc lejátszókhoz HDMI-n keresztül csatlakoztatva az SC-LX71 és SC-LX81 tökéletes CD lejátszást ígér a gyártó saját PQLS azaz precíziós kvarc záródó rendszerével, mely a Blu-ray Disc lejátszóról az erősítőbe érkező hangadatokat szinkronizálja.

Az SC-LX71 és SC-LX81 médialejátszók is egyben, a vevőerősítőkön keresztül ugyanis a felhasználó zenei és JPEG médiafájlok adatfolyamait játszhatják le közvetlenül média szerver IP hálózati képességekkel bíró otthoni PC-jükről vagy laptopjukról. Ez a funkció megfelel a DLNA (Digital Living Network Alliance), a Windows Vista vagy Windows Media Connect követelményeinek, valamint a Microsoft audio DRM tartalomvédelmi technológiának. A fejlett iPod csatlakoztatásnak köszönhetően a vevőerősítő távirányítójával és képernyőmenüjén szabadon navigálhatunk és választhatunk tartalmat a közkedvelt médialejátszóról is. A Pioneer saját „Sound Retriever DSP” technológiáját implementálva igyekszik „kipótolni” és kompenzálni a tömörített fájlok (WMA, MP3, MPEG-4 AAC) audioadatait, s közel CD minőségű megszólalást biztosítani.

Az LX sorozatú AV vevőerősítők természetesen a rendszerbe integrálhatósághoz szükséges képességekkel is rendelkeznek. Több zónát lehet velük kiszolgálni több forrásjellel, az SC-LX81 két HDMI és második komponens videojel kimenetei pedig két zóna HD videojellel való ellátását is lehetővé teszik, az RS-232C port PC és vezérlési csatlakoztatást biztosít.

A VSX-LX51 és VSX-1018AH júniusban csatlakozhatnak a jelenlegi választékhoz, melyből távlatilag kikerül a VSX-LX703551. Ezek az új modellek is természetesen gond nélkül továbbítják majd a 1080p képjeleket és képesek reprodukálni az összes nagyfelbontású hangformátumot. Az SC-LX71 és SC-LX81 valamikor ősztől kerülnek az üzletekbe.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: új, G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel
Pioneer: továbbra is a legjobb plazma TV-k gyártása a cél
Pioneer: tavaszra érkezik az új zászlóshajó AV erősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .