Pioneer: tavaszra érkezik az új zászlóshajó AV erősítő

1. Oldal

Az SC-LX90 vagy a gyártó elnevezése szerint a SUSANO a Pioneer eddigi legnagyobb teljesítményű és legkorszerűbb erősítője, melyben minden a közeljövőben elvárható műszaki tudás és szolgáltatás megtalálható lesz.
Az SC-LX90 vagyis a SUSANO (a japán szó jelentése „kellemetlen természet”) először a berlini IFA-n volt látható, de csak a bennfentesek számára. Most hogy már tudható, hónapokon belül forgalomba kerül Európában is, végre beszámolhatunk róla.

A csúcserősítő egy új „Direct Energy HD Amplifier” erősítőegységet tartalmaz, melyet a Pioneer szakemberei a Bang & Olufsen ICEpower mérnökeivel együttműködve fejlesztettek ki. Az analóg D osztályú végfok gyors impulzusválasszal jellemezhető hangkaraktert, és nagyhatásfokkal előállított 7 x 200W-ra vagy 10 x 140W-ra (20Hz – 20kHz, 0,05% THD, 8Ω, az összes csatorna meghajtása mellett) konfigurálható teljesítményt eredményez.

Pioneer_SC-LX90.jpg
Az SC-LX90 termetes háza fényes fekete, mint minden Pioneer prémium terméké. Egyediségét azonban a konstrukció is jelzi, mely ideálisan választja el az előerősítő funkciók blokkját és a hangsugárzókat meghajtó szeparált teljesítményblokkot, ugyanakkor az optimálisan tervezett két erősítőrész tökéletes egységét teremti meg egy házon belül. Az előlapon egy 13 centis képátlójú színes képernyőn a beállításokat szolgáló menü mellett video is megjeleníthető.

A kisképernyő mellett azonban az erősítőhöz természetesen nagyfelbontású képmegjelenítők is csatlakoztathatóak, ráadásul olyanok is, melyek képesek a másodpercenként 24 képkockás 1080/24p HD jel fogadására és képpé alakítására is. Az SC-LX90 1.3-as verziójú HDMI be- és kimenetei (6 be/2 ki) ugyanis változatlan formában továbbítják az ilyen jeleket, csakúgy mint a Deep Color 30/36-bites színmélységű és az xvYCC színtérleírású jeleket is. Az erősítőbe integrált video-skálázó az összes bejövő videoforrást képes 1080p videojellé alakítani annak HDMI kimenetein.

Az audiojelek feldolgozását két új, 10-bites SHARC EX + Freescale processzor végzi. Ez a jelfeldolgozó teljesítmény szolgálja ki a teljes-sávú fáziskontrollt, a teljesen automatikus továbbfejlesztett MCACC sokcsatornás kalibrációt, a Front Stage Surround térkeltést, valamint az ugyancsak tovább finomított „Sound Retriever” funkciót, mely a tömörített hangállományok megszólalását tökéletesíti. A dekódolható hangformátumok között ott a Dolby Digital Plus, a Dolby TrueHD valamint a DTS-HD High Resolution és Master Audio is, és a Neural THX szimulált térhangzás előállítására is képes az erősítő. Az SC-LX90 összes csatornájában új, magas minőségű Wolfson 192kHz/24 bit D/A konvertrek működnek.

Pioneer_SC-LX90_csatl.jpg
Az SC-LX90 további csatlakozói között, a számos analóg és digitális AV be- és kimenet, valamint az összes rendszerintegrációhoz használható interfész mellett i.Link csatlakozó, i.Pod dokkoló aljzat és USB bemenet is van, melyeken át digitális audiofájlok játszhatóak le. Az erősítőt a DLNA ajánlásainak és a Microsoft PlaysForSure hálózati eszközspecifikáció követelményeinek megfelelően tervezték. Egy otthoni A/V hálózatba integrálva grafikus felhasználói felületen át nemcsak zenefájlok, de digitális állóképek és HD felbontású digitális videók is elérhetőek és lejátszhatóak az erősítővel.

Az SC-LX90, mely megfelel a THX Ultra2 Plus minősítés követelményeinek, és mint minden fontosabb Pioneer audioterméket a londoni AIR STUDIO finomhangolt, valamikor április-május környékén kerülhet a Pioneer Prémium Partner kereskedők üzleteibe, s ára nagyjából 7.000 euró (kb. 1.770.000 Ft) lesz.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer LX01: házi-mozi rendszer felsőfokon
Pioneer: már kaphatóak az VSX-LX60/LX70 AV vevőerősítők
IFA 2007 hírek: Pioneer újdonságok
Pioneer: rövidesen üzletekben a 2007-es középkategóriás AV vevőerősítők is
Pioneer: már kaphatóak az új 2007-es belépőszintű AV vevőerősítők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .