Pioneer: új G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel

1. Oldal

A Pioneer továbbra is a világ legjobb plazma TV-inek előállításán fáradozik, és a várhatóan nyáron megjelenő új, HD ready 1080p KURO modellek még inkább a síkpaneles TV-k legfelsőbb kategóriájába tartoznak majd.

KURO_200px.jpg
A Pioneer Europe NV ma bejelentette az új G9-es KURO plazma TV-k első modelljeit, melyek feketeszintje ötször mélyebb, mint az előző, számos elismerést elnyert G8-as KURO készülékeké. A gyártó szerint továbbra is csak az abszolút tiszta, valódi mély feketére alapozva alkotható olyan kép, mely finomabb részletekkel, nagyobb kontraszttal és legfőképpen minden eddiginél gazdagabb színek előállításának képességével rendelkezik. A Pioneer most még közelebb került az abszolút fekete előállításához azáltal, hogy tovább csökkentette plazmapaneljei nyugalmi fénykibocsátását. Mindez lehetővé teszi a nagyfelbontású színspektrumon belüli mélyebb színek pontos reprodukálását.


A Pioneer új készülékeiben egyedi hangbeállításokat társít az egyes – Dinamikus, Standard, Mozi, Sport és Játék – képbeállításokhoz. A tévékben automatikus hangerő-stabilizálás vezérli a hangosságszintet a különböző típusú programok közötti átkapcsolás során. A KURO modellek a legkorszerűbb SRS WOW HD technológiával dicsekedhetnek, ami a mély, közép és magas hangfrekvenciák kezelésének jobb szabályzását nyújtva hozzájárul a virtuális térhangzáshoz, és tisztább pontosabb hangot állít elő a közép- és nagyfrekvenciákon.

Az új KURO készülékekben is alkalmazásra kerül az „Optimum Mode” elnevezésű egyedi automatikus beállítási lehetőség egy továbbfejlesztett változat, mely egyidejűleg figyelve a műsortartalmat és a szoba megvilágítási viszonyait, ezeknek megfelelően állítja be a képet, és a két új csúcsmodellnél a hangot is, hogy a legkisebb változás mellett is az egyes műsorokhoz legjobban illeszkedő élményt nyújtsa a készülék. Mindennek eredményeként a gyártó azt ígéri, hogy a néző sokkal inkább érezhet magát egy moziban filmnézéskor, a pálya szélén egy sportközvetítés során, illetve jobban koncentrálhat a hírek tartalmára a kristálytiszta beszédérthetőség révén.

Az eddigiek mellett mind a négy új KURO plazma TV megfelel a HD ready 1080p megjelölés követelményeinek, a 1080p panelt a legújabb „Direct Colour Filter 3+” közvetlen felületi színszűrővel vonják be, s bár a kontrasztarány adatot még mérik, de az ötször alacsonyabb feketeszint miatt sejthetően nem lesz alacsony az érték. Az új modellek vastagsága mindössze 9,4 cm, alumínium távirányítójuk illeszkedik a Pioneer többi AV készülékének kezelőjéhez, és természetesen az ISF C3 képkalibrálási lehetőség is adott.

A többi AV berendezés problémamentes integrálása érdekében a készülékek három HDMI bemenete megfelel a „KURO LINK” (HDMI CEC) vezérlési protokollnak, s mások mellet még PC bemenetük is van. Digitális filmek, zenék és képek játszhatóak le USB csatlakozón keresztül, a Teletext 2100 oldalas memóriával rendelkezik, s természetesen van kép a képben és kettős kép funkció is.

A 127 centis (50 inch) képátlójú PDP-LX50903883 és a 152 centis (60 inch) PDP-LX60903882 az analóg TV vevő mellett szabvány felbontású MPEG-2 tömörítésű adások vételére alkalmas DVB-T tunert is tartalmaz.

A PDP-LX5090H3926 és PDP-LX6090H3927 csúcsmodellek a digitális földi sugárzású DVB-T és műholdas (DVB-S/DVB-S2) szabvány (SD) és nagyfelbontású (HD) adások vételre is alkalmasak, s így megfelelnek a HD TV 1080p megjelölés követelményeinek. Természetesen támogatott lesz mind az MPEG-2, mind az MPEG-4 tömörítésű SD/HD adások vétele.

Ez a két modell médialejátszóként nemcsak USB-n, de Ethernet hálózati csatlakozón keresztül is fogadhat digitális film, zene és képállományokat, mivel DLNA kompatibilisek.

A csúcskészülékeknek megújul a grafikus kezelőfelületet is, és a legnagyszerűbb hír, hogy magyar nyelven is olvasható lesz!

Az új G9-es HD ready 1080p KURO plazma TV-k alapmodelljei júliusban, a csúcsmodellek a HDTV szabványok végleges implementálását követően kerülnek piacra. Az árakról egyelőre nem tudni semmit.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: továbbra is a legjobb plazma TV-k gyártása a cél
Pioneer: hivatalos a cég képernyőüzleti tevékenységének átstrukturálása
Felhagy a plazmapanelek gyártásával a Pioneer?
Pioneer: jövőre már csak 127 centis és nagyobb plazma panelek gyártásban
CES 2008: Pioneer KURO koncepciópanelek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .