Pioneer: egy újabb 2009-es középkategóriás AV vevőerősítő

1. Oldal

Az új Pioneer VSX-LX52 THX Select2 Plus minősítésű AV vevőerősítő két HDMI kimenetet, analóg SD videojel felkonvertálást (akár 1080p felbontásig), HD hangformátum dekódolást, és előlapi USB porton át digitális iPod/iPhone összekötést is kínál.


Az új középkategóriás VSX-LX524168 AV vevőerősítő hét „Advanced Direct Energy” MOSFET végfokozata a THX Select2 Plus tanúsítványnak megfelelő teljesítményt nyújtva elegendő akár 3,5 méter hallgatási távolságban elhelyezett hangsugárzók meghajtásához is.

vsxlx52.jpg
Az erősítő öt 1.3-as verziójú HDMI bemenete közül az előlapi például egy játékkonzol csatlakoztatását teheti egyszerűvé, a két HDMI kimenet pedig akár egy vetítő és egy síkpaneles TV videojellel való ellátását biztosíthatja. A fogadott és továbbított digitális nagy-felbontású (akár 1080/24p) videojelek lehetnek Deep Colour színfelbontásúak és x.v.Colour színtérleírásúak is.

Az említett bemeneteken keresztül az erősítő természetesen fogadja és dekódolja a HD hangformátumok bitfolyamait is. Egy Pioneer PQLS, azaz precíziós kvarc-záródó rendszerű Blu-ray lejátszót, például a BDP-LX524165-őt csatlakoztatva az erősítő HDMI bemeneteihez, tiszta hangot eredményező két- vagy sokcsatornás LPCM jelátvitel valósítható meg. A technológia kiküszöbölve a továbbított digitális jelek bizonytalanságát (jitter), kiváló digitál/analóg átalakítást biztosít.

Az erősítőkhöz mellékelt adapterkábellel külön dokkoló egység nélkül csatlakoztatható iPod/iPhone médialejátszó az MP3 zenei fájlokat és JPEG képeket is fogadó előlapi USB porthoz. A tiszta hangot garantáló digitális átvitel mellett az iPod/iPhone adapterkábellel kompozit videojel is csatlakoztatható az előlapi bemenethez. A képernyőmenüben könnyedén navigálhatunk, választhatunk lejátszási listát. Az új intuitív és friss kinézetű grafikus felhasználói kezelőfelület amúgy is egyszerűen igazit el a számtalan funkció és beállítás között.

Működik az új modellben is a gyártó saját, már sokcsatornás hangokat is kezelő „Advanced Sound Retriever” technológiája, amely a tömörített hangfájlokból hiányzó kritikus összetevőket állítja vissza, és „Auto Level Control” funkciója, amely a jelforrások és tartalmak váltakozó hangerőszintjeit egyenlíti ki.

Az új AV vevőerősítőben is ott a Pioneer saját mérőmikrofonos „MCACC” sokcsatornás akusztikai kalibráló rendszere. Ez gombnyomásra megméri és analizálja a hangsugárzókat, azok elhelyezését, a szoba visszaverődései okozta akusztikai jellemzőket, és digitálisan optimalizálja a megszólalást. Ezzel összhangban a „Fáziskontrol” funkció biztosítja, hogy minden a hallgatás helyére eljutó hang fázisban legyen.

vsxlx52_csatik.jpg
A VSX-LX52 a bejövő analóg videojeleket oda-vissza át tudja alakítani más analóg kimeneti videojelekké vagy digitális videojellé a HDMI kimeneteken. A gyártó „PureCinema” váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítása és felskálázása az összes bejövő analóg videojelből akár 1080p digitális videojelet tud előállítani.

Az új AV vevőerősítő két másik helyiséget képes független hanggal ellátni, sőt „Zone2” kompozit videojel kimenettel is rendelkezik. A rendszerbe-integrálást segíti, hogy az erősítő KURO LINK (HDM-CEC) vezérelhető, vagyis más kompatibilis készülékekkel HDMI kábelekkel összekötve, egy távirányítóval is kezelhető, van szabványos RS-232C soros vezérlőportja és két 12V-os indítójel kimenete is.

A VSX-LX52 néhány héten belül idehaza is kapható lesz a forgalmazóknál 329.900 forintos javasolt fogyasztói áron.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: Blu-ray lejátszó és HD video fájlkezelő rendszer profiknak
Pioneer: firmware frissítések Blu-ray lejátszókhoz és új termékek
Pioneer: három új Blu-ray Disc lejátszó már 2009 nyarára
Pioneer: négy új 2009-es alap- és középkategóriás AV vevőerősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .