Újabb LED fényforrású vetítő a Digital Projection-től

1. Oldal

Az M-Vision 1080p-LED típusjelzésű egychipes 1080p felbontású DLP technológiájú vetítőt az InfoComm 2009 kiállításon mutatták be.


A fogyasztók között idehaza kevéssé ismertek a Digital Projection International nagyteljesítményű vetítői, amelyeket elsősorban professzionális célokra alkalmaznak, pedig a gyártó még Emmy díjat is nyert velük. A gyártó új M-Vision sorozatú egychipes DLP vetítői között van egy LED fényforrású is.

digital-projection-m-vision-1080p-led.jpg
Az M-Vision 1080p-LED 800 lumen fényerőt produkál, és kontrasztaránya dinamikus fényszabályzással (dynamic black) 10.000:1, vagy „teljes fekete, teljes fehér” módban (natív) 2.000:1. A gyártó sajtójelentése szerint, a vetítő nagy teljesítményű, mégis rendkívül megfizethető megoldást kínál a legkülönbözőbb kereskedelmi és házi-mozi célú alkalmazásokhoz (sajnos ára ismeretlen). A vetítő kontrollált fényviszonyok között gazdag színtelítettségű és élénk kontrasztú képet ígér. Mivel az M-Vision 1080p-LED nem tartalmaz lámpát, ezért LED fényforrásainak 60.000 órás élettartama alatt nem igényel karbantartást, és szín-degradációtól sem kell tartani ez idő alatt.

A csendes kompakt és könnyű, de nem túl attraktív házú vetítő rugalmasan installálható, ami főleg a vízszintesen 30%-os, függőlegesen 120%-os képeltolást biztosító lencseeltolásnak köszönhető. Többféle opcionális (1,25 – 3,0:1 képtávolság/képszélesség arányú) lencsével még szélesebb tartományban szerelhető fel a vetítő, aminek két HDMI, analóg RGB PC, komponens (YUV) és S-Video bemeneti vannak.

Kapcsolódó linkek:

Újabb világelső LED fényforrású 1080p házi-mozi vetítő
Projectiondesign: avelio kroma ReaLED megvilágítással
Megvan a világ első LED-es HD felbontású Pico projektora
PhlatLight LED-es megvilágítású vetítők a CES-en
Az IFA-n ott az első teljes HD felbontású LED-es DLP házi-mozi vetítő
DLP: az első lámpa-mentes házi-mozi vetítőket 2008 végére ígérik
Házi-mozi vetítő koncepciók lézeres és LED-es megvilágítással
LED-ek a DLP vetítéstechnikában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .