PlayStation 3: új energiatakarékosabb modell Japánban

1. Oldal

A Sony Computer Entertainment egyelőre Japánban forgalmazza majd a megújított PlayStation 3 (PS3) játékkonzolt, amely nemcsak kevesebb elektromos teljesítményt vesz fel, de némileg könnyebb is az eddigieknél.
A még ebben a hónapban, Japánban piacra kerülő új Sony PlayStation 3 (PS3) könnyebb, vékonyabb és energiatakarékosabb elődeinél. A CECH-3000H modellszámmal jelölt megújított 320GB-os merevlemezzel rendelkező PS3 konzolon számos fejlesztést hajtottak végre az előző CECH-2500B-hez képest, amelyek a vásárlók és a környezet szempontjából is hasznosak.

PS3_CECH-3000B.jpg
Az új PS3 teljesítményfelvételét 30W-al 200W-ra csökkentették, tömege az előd 3 kilogrammjával szemben csupán 2,6 kg és méretei 290 x 65 x 290 mm. Miközben a szuper-vékony PS3 legtöbb kezelőszerve és tartozéka ugyanaz maradt, apróbb változtatásokat végrehajtottak a lemezkidobó (Eject) és bekapcsoló (Power) gomboknál a megújult konzolon.

A megújult PS3 modell már megfelel az AACS másolásvédelem aktuális előírásának. Eszerint az összes idén gyártott Blu-ray lejátszó analóg komponens videojel kimenetén a korábbi akár 1080 váltott-sorosról (1080i) 480 váltott-sorosra (480i) korlátozzák a felbontást Blu-ray lemez lejátszása esetén, a HDMI kimeneten persze továbbra is elérhető a teljes HD felbontású képjel.

Az még nem ismert, hogy az új konzolváltozat mikor lesz kapható Európában is.

Kapcsolódó linkek:

Az újrainduló PlayStation Network jelszóváltást igényel
Csak HDMI-n át adnak HD képjelet a 2011-es Blu-ray lejátszók
PlayStation 3: kész a Blu-ray 3D firmware frissítés
PlayStation 3: új modellek, szolgáltatások, játékok és 3D
Eltűnnek az analóg kimenetek a Blu-ray lejátszókról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .