PlayStation 3: kész a Blu-ray 3D firmware frissítés

1. Oldal

A Tokyo Game Show-n a Sony bejelentette a PlayStation 3 (PS3) legújabb 3.50 verziójú rendszerszoftver frissítését, ami alkalmassá teszi a játékkonzolt a Blu-ray 3D filmek lejátszásra.
Az eddigi beszámolók szerint a PS3 az új frissített rendszerszoftverrel és Panasonic, Samsung, Sony 3D TV-khez csatlakoztatva tökéletesen játssza le a Blu-ray 3D lemezeket. A 3D-re alkalmassá tett konzol kb. tíz másodperc alatt automatikusan felismeri a csatlakoztatott Panasonic és Samsung 3D TV készülékeket, megadja még a képméretüket is. A Sony 3D TV-k esetében viszont csak a PS3 video output beállításánál az „Automatic display settings” kiválasztására hozza elő a 3D üzemmódot, a képméret információt és egyebeket. Ezután már csak el kell indítani a film lejátszását. A Sony BRAVIA 3D TV készülékek firmware frissítése oldhatja meg ezt a TV és PS3 közti kommunikációs zavart.

Ami pedig a HD audio hangformátumokat illeti, a Blu-ray.com beszámolója szerint a 3.50 verziójú frissítéssel a konzol nem támogatja 3D Blu-ray lemezek Dolby TrueHD illetve DTS-HD Master Audio hangsávok lejátszását. Ezek helyett szabvány Dolby Digital illetve DTS bitfolyamokat ad ki a konzol. A PS3 Slim sem adja ki a dekódolt PCM jelet, illetve a HD formátumok bitfolyamait. Emellett bizonyos 3D BD-Java funkciók sem biztos, hogy működnek a frissítéssel bíró konzolon.

A Sony PlayStation 3 júniusban kiadott 3.30 verziójú 3D firmware frissítése még csak a 3D játékok futtatására és azok 3D képjelének előállítására tette alkalmassá a konzolt. Úgy tűnt az új, a 3D filmek lejátszását támogató rendszerszoftver szeptemberi megjelenése októberre halasztódik – a hónap eleji IFA-n még ezt kommunikálta a Sony

PS3_3D.jpg
A Tokióban zajló játékkiállítás alkalmával megtartott sajtórendezvényen viszont a gyártó bejelentette a 3.50 verziójú Blu-ray 3D lejátszást támogató frissítést, aminek megjelenését szeptember 21-re időzítik. Arról nem tudni még hivatalosan, hogy állítólag az új rendszerszoftverrel a konzol lejátssza ugyan a 3D filmeket, de ugyanakkor ezzel együtt nem képes a BD-Java alkalmazások futtatására is.

Kapcsolódó linkek:

Sony Qriocity: online videokölcsönző Európának is
PlayStation 3: új modellek, szolgáltatások, játékok és 3D
PS3: szeptemberben jön a Blu-ray 3D frissítés
PlayStation: független és művészfilmek a MUBI-ról
A PS3 nyári firmware-e még nem támogatja a 3D Blu-ray-t

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .