Projectiondesign: itt az Action! model two vetítőújdonság

1. Oldal

Az igényesebb vetítőket kedvelők körében jól ismert projectiondesign év elején bemutatott új Action! model two2873 modellje már kapható, ráadásul a gyártó megszokott minőségi megoldásai ellenére elfogadható áron.
Még az év elején a CES 2006 alkalmával jelentette be a projectiondesign új házi-mozi vetítőjét az Action! model two2873-t. A Texas Instruments HD2+ DarkChip3 1280×720 pixel sajátfelbontású DLP technológiájára épülő modell, ebben a méretben elsőként valódi optikai lencseeltolást kínál, és a gyártó saját, a Faroudja DCDi technológiáját magában foglaló videoprocesszorával és más műszaki megoldásaival kiváló szabvány és nagyfelbontású képelőállítást ígér.

A könnyű (nem egészen 3 kg) kis vetítő szinte bárhol könnyen elhelyezhető. Ez annak is köszönhető, hogy teljes egészében üvegből készült precíziós lencsék alkotta, zárt optikája függőlegesen egy teljes képmagasságnyit (0-100%) eltolható. Az Action! model two2873 percek alatt beüzemelhető egy asztalon vagy a plafonra szerelve.

action_model_two_grey_500px.jpg
A gyártóhoz méltó formatervű keskeny és stílusos magnézium ház, mely hűtőfelületként is funkcionál és teljesen izolált a belsejében keletkező rezgésektől, „legyőző” szürke, „Maranelló” kék és „gyöngyház” fehér színekben kapható, de némi felárért bármilyen festés rendelhető.

A házon belül is kiemelkedő a technika. A videojel feldolgozása egy nyomtatott-áramköri kártyán (UniBoard) zajlik, s ez megóvja a jelet, elkerülhetővé téve azok elektronikai zavarását. Az aranyozott jelutak és csatlakozások optimális jelminőséget és tisztaságot biztosítanak. A RealColor színmenedzselő rendszer tökéletesen kezeli a szürkeskálát a teljes dinamikatartományban, s ennek eredménye a tökéletes színvisszaadás.

Az Action! model two2873 egy hétszegmenses nagypontosságú színkereket használ, mely egy úgynevezett „semleges sűrűségű zöldet is tartalmaz. A gyártó szerint ez sokkal tökéletesebb színreprodukciót, nagyobb dinamikát és árnyaltabb részleteket eredményez, mint más technológiák, a színmélység 10-bitre növekszik és sokkal több sötét részlet válik láthatóvá, mint eddig bármikor.

Action_model_two_csat_541px.jpg
A vetítő hátlapján minden szükséges csatlakozó megtalálható, így a HD-ready minősítéshez szükséges nagyfelbontású videojel formátumokat is fogadó analóg komponens és digitális HDCP kompatibilis bemenetek is. Érdekesség, hogy az Action! model two2873 TCP/IP hálózatról is vezérelhető.

Kapcsolódó linkek:

Projectiondesign: 1080p felbontású DLP vetítő külső videoprocesszorral
Action! model one mk III a projectiondesign-tól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .