Samsung: ismét bemutatták a mikro LED TV-ket

A CES 2020 alkalmával a Samsung immár „otthoni használatra kész” mikro LED TV-ket mutatott be 190, 223, 236, 279 és 380 centis (75, 88, 93, 110, és 150 hüvelykes) képméretekben.


Először két éve láthatta a CES közönsége a Samsung „The Wall” mikro LED technológiájú 3,7 m átlójú képernyőjét, majd a tavalyi kiállításon már ott volt a 190 centis (75 hüvelykes) The Wall 2019 display is.

A CES 2020 kiállításra a Samsung bejelentette „az otthoni használatra kész (home-ready), moduláris mikro LED-et (MicroLED), mely az új generációs képernyő-technológiát a kivételes egyéni kialakítás lehetőségével ötvözi. A fogyasztók most már személyesen tapasztalhatják meg, hogy a Samsung tervező és újító mérnökei miként képzelik újra a TV-t.”

A Samsung 2020-as új MicroLED képernyői 190, 223, 236, 279 és 380 centis (75, 88, 93, 110, és 150 hüvelykes) képátlóval rendelkeznek, a legnagyobb 380 centis pedig 8K felbontású. A 223 és 381 centis mind a négy oldalukon keret nélkül ultravékony „infinity design” képernyők közvetlenül rakhatóak fel bármely falra.

A saját fényt kibocsátó mikro LED-ek alkotta képernyők rendkívül magas kontrasztjukkal, széles színterükkel, kivételesen magas csúcsfényességükkel kiváló minőségű nagy dinamikatartományú (HDR) képet állítanak elő. A Samsung azt állítja, hogy mikro LED technológiájuk most elérheti az 5.000 nit (cd/m2) csúcsfényességet.

A Samsung által immár a harmadik CES kiállításon bemutatott mikro LED képernyők sokak számára inkább csak koncepciónak tűnnek, nem valóban megvásárolható terméknek. Ráadásul mintha a cég sem tekintené a közeljövő tömeggyártásra érett technológiájának, ezért aztán a televíziós panelek gyártásért felelős Samsung Display a QD-OLED gyártásba invesztál.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “Samsung: ismét bemutatták a mikro LED TV-ket” bejegyzéshez

  1. A mikro LED technológiának még nem jött el az ideje, mivel a nagy méretű micro LEDdel 8K esetén, 381 centis képmérettől nem tudnak kisebbet előállítani. Ez csak az egyik probléma, a nagyobb baj az, hogy ennek az ára lehet akár 100 millió Ft és több ezer Watt a fogyasztás (ez a kisebb baj, mert 3X25A a bejövő biztosíték). Ha az ár elfogadható lenne, már ma megrendelném, de arra még várni kell néhány évet. Akkor lesz piac képes, ha fele, vagy 1/4-e micro LED lesz előállítható, de legalább ilyen fényerővel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .