Samsung: képeken az első prototípus QD TV képernyők

A Samsung csúcsvezetők gyárlátogatása során készült képeken láthatóak az első prototípus QD TV képernyők, melyeket a cég az OLED TV-k versenytársának szán.


A theelec.kr híre és az annak alapján közölt 4kfilme.de képes beszámoló szerint kulcsfontosságú leányvállalati vezetők mellett a Samsung Electronics alelnöke és a vállaltcsoport örököse, Lee Jae-yong március 19-én meglátogatta a displaypaneleket gyártó Samsung Display Asan-i létesítményeit, közelebbről is megszemlélve az új generációs kvantumpont (QD) képernyők mintapéldányait.

A Samsung illetékeseinek interpretációja szerint Lee látogatása a munkavállalók motiváltságának fenntartását szolgálta a koronavírus helyzete közepette, de nyilván azt is igyekezett demonstrálni, hogy a cég már közel jár az új displaytechnológia kereskedelmi hasznosításához.

A cikkek idézik Lee nyilatkozatát, mely szerint: „Váratlan akadályokkal nézünk szembe, de semmi sem állíthat meg minket. Óvatosak maradunk, de csak akkor leszünk elégedettek, ha kiengedhetjük a macskát a zsákból. Legyünk túl ezeken a nehéz időkön együtt és bizakodással… Feladatunk, hogy a következő generációs QD képernyők kereskedelmi forgalomba hozatalával vezessük a piacot. kezelve a túlkínálatot és a panelek áresését a fokozott verseny miatt.”

Az utolsó mondat jelzi, hogy igen sok múlik a projekten, melybe Samsung Display több mint 13 billió wont (kb. 3.300 milliárd Ft) invesztált, és amitől azt remélik, hogy a cég a TV technológia élvonalába kerül.

A bemutatott QD TV képernyők lehetettek ott Las Vegasban is, ahol a Samsung Display egy hotel privát lakosztályában mutatta be azokat meghívottaknak. Ezek a márka jelenlegi QLED LCD TV-itől alapvetően különböző QD-OLED technológiájú képernyők olyan képpontokból rakják össze a képet, amelyek vörös zöld és kék részpixelei OLED-ek kék fényével gerjesztve és kvantumpontokból álló színkonverterekkel saját fényt bocsátanak ki. A QD TV képernyők a Samsung szerint tökéletes fekete-szintet és széles színteret reprodukálnak.

A QD-OLED után pedig jöhet QNED is, ami nagyobb hatásfokot, jobb képfényességet, hosszabb élettartamot és a beégés elkerülését ígéri.

Azt nem tudni, hogy az elkészült prototípus QD TV képernyőkben milyen technológiát alkalmaznak, de a kísérleti gyártási fázis rövidesen átadhatja helyét a tömegtermelésnek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .