A Blu-ray Disc Association 3D munkacsoportot alakít

1. Oldal

A Blu-ray Disc Association bejelentése szerint a szervezet munkacsoportot hozott létre a 3D technológia Blu-ray Disc formátumba integrálásának megkönnyítése érdekében.
Blu-ray_3D.jpg
A Blu-ray Disc Association (BDA) bejelentése szerint a szervezet mozgókép ipari, a szórakoztatóelektronikai és az IT szektorbeli tagjaiból állt össze a 3D munkacsoport, amelynek ülésterve egyelőre még nem eldöntött.

2009. vitathatatlanul a 3D mozizás éve, és a filmstúdiók egyre több filmet gyártanak az új élményt nyújtó technológiával. Nyilvánvaló, hogy szeretnék, ha a nézők odahaza is élvezhetnék ezt az élményt, és persze ki is fizetnék ennek árát. Egyre több stúdió látja úgy, hogy a 3D hozhatna igazi lökést a Blu-ray lemezek eladásának is. A Disney például arra készül, hogy a Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience koncertfilmet csak 3D-ben jelenteti meg Blu-ray lemezen.

A Blu-ray formátumot nagy kapacitása teszi ideális médiummá a korszerű 3D tartalmak tárolására. Mindazonáltal jelenleg nincs szabvány a magas minőségű otthoni 3D képmegjelenítésre sem, és csak a nagyon rosszminőségű kétszínű szemüveges anaglyph rendszer van itt-ott házi használatban.

A BDA 3D munkacsoportjának létrehozása remélhetőleg felgyorsítja a formátum ez irányú fejlődését. A szervezet bejelentése is megállapítja, hogy a Blu-ray Disc ideális platform a 3D technológia elterjesztésére a tömeges otthoni szórakoztatás terén. „A Blu-ray Disc kapacitása, rugalmassága és összehasonlíthatatlan képminősége a BDA 3D munkacsoportjának tevékenységével együtt előkészíti a 3D otthoni szórakoztatás specifikálását, amely egy újabb iparági szabványt hoz létre, és semmilyen más terjesztési mechanizmussal nem összevethető házi 3D fogyasztói élményt biztosít”.

Kapcsolódó linkek:

Távol van még a 3D Blu-ray Disc
JVC: teljes HD 3D LCD monitor professzionális célra
Probléma a 3D-vel
A Sensio 3D formátuma DVD szabvány lesz
A Dolby is 3D Blu-ray Disc technológián dolgozik
A Panasonic Blu-ray Disc szabványt javasol a 3D képtárolásra
A HDMI támogatói 3D jelátvitelre készítik elő a szabványt
3D megoldások a japán CEATEC 2008 kiállításon
3D: az SMPTE az otthoni 3D szórakoztatás szabványain dolgozik
3D Blu-ray lemezről a SID 2008-on
A 3D otthoni felhasználásán munkálkodó szervezet alakult

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .