Samsung: a Neo QLED TV-k is kaptak szemkímélő tanúsítványt

A Samsung 2021-es Neo QLED TV-k a német VDE minősítéssel foglalkozó szövetség „Eye Care” szemkímélő tanúsítványát kapták meg.


A Samsung sajtóközleménye szerint a Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) németországi elektrotechnikai tanúsító intézet elsőként a márka 2021-es Neo QLED TV-inek adományozta az „Eye Care”, azaz szemkímélő tanúsítványt. A teszten átment QN900, QN800, QN90/95, QN85, Q80, Q70, Q60 szériák modelljei mind megkapták a tanúsítványt, ami magába foglalja a „Safety for Eyes” és „Gentle to the eyes”, azaz a szemek számára biztonságos és kíméletes minősítést, valamint a szabványoknak megfelelő villódzási szint, egyenletesség és színhűség értékelést is.

Samsung Neo QLED TV szemkímélő

A „Safety for Eyes”, azaz „szemek számára biztonságos” minősítést olyan termékek kapják, amelyek kékfény, ultraibolya és infravörös sugárzási szintje a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) által meghatározott kibocsátási határértékek besorolása szerint az úgynevezett „Mentes Csoportba” tartoznak.

A „Gentle to the eyes”, azaz „kíméletes a szemnek” tanúsítás azt bizonyítja, hogy az eszköz melatonin elnyomásának mértéke megfelel a Nemzetközi Megvilágítási Bizottság (CIE) szabványának.

Az IEC egy az elektromos, elektronikai termékekre és a kapcsolódó technológiákra vonatkozó nemzetközi szabványokat felállító és publikáló szabványügyi szervezet, a CIE pedig a fény, a megvilágítás, a színek és színterek kérdésével foglalkozó szakmai szervezet.

A tanúsítvány azt is igazolja, hogy a vizsgált Samsung QLED TV-k megfelelnek a képminőség egységességre és színhűségre vonatkozó normáinak is.

Az LG OLED TV-k 2019 óta megkapják a „Eye Comfort Display” tanúsítványt a TÜV Rheinland intézettől, igazolva, hogy azok elfogadhatóan kévés a szemet károsító kék fényt bocsátanak ki és mentesek a villózástól.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .