Samsung: Filmmaker Mode frissítés a 2020-as QLED LCD TV-khez

Egy frissítéssel a 2020-as Samsung QLED és The Frame LCD TV-ken is választható már a Filmmaker Mode képmód.


Mikor 2019 augusztusában Az UHD Alliance által 2019 augusztusában bejelentett Filmmaker Mode egy olyan TV-s képbeállítási mód, aminek célja a „alkotói szándék megőrzése” azáltal, hogy letiltja az interpolált képkockákkal operáló mozgáskisimítást, megőrzi az eredeti és pontos képarányt, színeket valamint képsebességet. A kezdeményezés mögött olyan rendezők álnak, mint Christopher Nolan, Ryan Coogler, Martin Scorsese és James Cameron.

A Filmmaker Mode új képmódként már a Samsung 2020-as QLED LCD TV-k képmenüjében is elérhető egy új firmware-frissítéssel, az új Q700T belépő QLED 8K LCD TV-k pedig már tartalmazzák. A 1304.0 verziójú frissítés az idei Samsung The Frame Lifestyle TV-k (LS03T széria) modelljeit is érinti.

A Samsung megjegyzése szerint a Filmmaker Mode az érintett készülékeken bekapcsolható kézileg vagy automatikusan is, az utóbbit a tartalomban elhelyezett megfelelő „jelzés” észlelése esetén. Ezt a jelzést egyelőre még nem alkalmazzák sem lemezeken sem a streaming szolgáltatásoknál, így marad az SDR és HDR tartalmakkal egyaránt működő Filmmaker Mode kézi bekapcsolása.

A 1304.0 verziójú frissítés már elérhető, és ha a TV még nem telepítette azt beépített frissítési funkcióján keresztül, akkor az adott készülék terméktámogatás weboldaláról manuálisan is letölthető.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .