Samsung: Filmmaker Mode frissítés a 2020-as QLED LCD TV-khez

Egy frissítéssel a 2020-as Samsung QLED és The Frame LCD TV-ken is választható már a Filmmaker Mode képmód.


Az UHD Alliance által 2019 augusztusában bejelentett Filmmaker Mode egy olyan TV-s képbeállítási mód, aminek célja az „alkotói szándék megőrzése” azáltal, hogy letiltja az interpolált képkockákkal operáló mozgáskisimítást, megőrzi az eredeti és pontos képarányt, színeket valamint képsebességet. A kezdeményezés mögött olyan rendezők álnak, mint Christopher Nolan, Ryan Coogler, Martin Scorsese és James Cameron.

A Filmmaker Mode új képmódként már a Samsung 2020-as QLED LCD TV-k képmenüjében is elérhető egy új firmware-frissítéssel, az új Q700T belépő QLED 8K LCD TV-k pedig már tartalmazzák. A 1304.0 verziójú frissítés az idei Samsung The Frame Lifestyle TV-k (LS03T széria) modelljeit is érinti.

A Samsung megjegyzése szerint a Filmmaker Mode az érintett készülékeken bekapcsolható kézileg vagy automatikusan is, az utóbbit a tartalomban elhelyezett megfelelő „jelzés” észlelése esetén. Ezt a jelzést egyelőre még nem alkalmazzák sem lemezeken sem a streaming szolgáltatásoknál, így marad az SDR és HDR tartalmakkal egyaránt működő Filmmaker Mode kézi bekapcsolása.

A 1304.0 verziójú frissítés már elérhető, és ha a TV még nem telepítette azt beépített frissítési funkcióján keresztül, akkor az adott készülék terméktámogatás weboldaláról manuálisan is letölthető.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .