Samsung: már idehaza is kapható a BD-P1400 Blu-ray lejátszó

1. Oldal

A Samsung BD-P1400 azon kevés Blu-ray lejátszók közé tartozik, mely 1.3a verziójú HDMI kimenetén keresztül már képes a Dolby TrueHD és DTS HD Master Audio hangformátumok bitfolyamait is kiadni a 1080p/24 videojel formátum mellett.
A Samsung 3. generációs lejátszói közül az alapmodell BD-P1400 tehát már idehaza is megvásárolható 128.000 és 140.000 Ft közötti áron (az európai ajánlott 599 eurós árhoz képest a németországi kereskedők is 500 euró körül kínálják).

Samsung_BD-P1400.jpg
A BD-P1400 1.3-as verziójú HDMI kimenetén keresztül tehát már támogatja a Blu-ray Disc filmek másodpercenként 24 képkockás (24p) lejátszását, s így az ilyen videojel fogadására és kadenciahelyes megjelenítésére képes képmegjelenítőkkel már elkerülhető az egyenetlen képmozgást okozó 3:2 (Pull-down) képlebontás. Természetesen a lejátszó a 60 Hz-es progresszív (60p) videojel formátumban is lejátssza az 1080 soros felbontású videoképet, sőt ha úgy akarjuk a hagyományos DVD-k is felskálázhatóak akár 1080p jellé a HDMI kimeneten. Az említett kimeneten át a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS HD hangformátumok bitfolyamait is képes kiadni a BD-P1400, melyek így egy a szükséges dekódolási funkcióval rendelkező AV erősítőben alakíthatóak át akár a hangmérnökök által teljesen azonos sokcsatornás hanggá.

A lejátszó hátlapján a HDMI kimeneten kívül kompozit, S-Video és komponens videokimenet, optikai és koaxiális digitális valamint 5.1-es és sztereó analóg audiokimenetek is vannak. Az ugyancsak itt található LAN hálózati csatlakozó funkciója egyelőre csak a firmware frissítésére használható, mert maga a lejátszó még nem alkalmas az internetes interaktív funkciók kezelésére.

Friss hír, hogy a Samsung „Duo HD Player” elnevezésű, mind Blu-ray mind HD DVD lemezek lejátszásra alkalmas BD-UP5000-es modellje késik, és legfeljebb decemberben lesz kapható.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: BD-UP5000 Blu-ray/HD DVD kombi-lejátszó csak 2008-tól
IFA 2007 hírek: Blu-ray Disc lejátszók
Samsung: további információk a 3. generációs Blu-ray lejátszókról
Samsung: jönnek a 3. generációs Blu-ray lejátszók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .